Blog

Blog
Încă niște competențe critice pentru viitor

Comments (0) - Uncategorized

Încă niște competențe critice pentru viitor

Încă câteva competențe critice pe care trebuie să le dezvoltăm pentru a ține pasul cu lumea în continuă mișcare. Primele două părți ale articolului le găsiți aici (prima parte) și aici (a doua parte).

Managementul relațiilor

Într-o lume scufundată în social media, cunoaștem multă lume, dar ce relații avem cu ei? Da, cu cei care trec dincolo de numărul lui Dunbar. Cum calificăm și cuantificăm valoarea acestor relații?

Pe măsură ce crește dimensiunea rețelei sociale a unei persoane, devine dificil pentru cineva să aibă o conversație plină de sens cu fiecare persoană. Reguli diferite se aplică celor cu care avem legături puternice, față de cei pe care-i cunoaștem doar după nume sau după figură.

Modul de gestionare a relațiilor în era digitală se schimbă, mai ales când se ajunge la legăturile noastre emoționale ca dragostea și căsătoria. Căsătoria tradițională, care a fost piatra de temelie a structurii societății încă de la începutul istoriei scrise, a fost redusă la ceva mai mult decât un contract ceremonial a cărui importanță scade cu fiecare nouă generație.

Înțelegerea noastră referitoare la natura schimbătoare a relațiilor va fi una dintre cele mai critice abilități în gestionarea propriului viitor.

Managementul a ceea ce lăsăm după noi

Ce-și vor aminti generațiile viitoare despre voi? Cum vă vor percepe ei succesele și eșecurile, realizările și eforturile ratate, generozitatea și perseverența?

În timp ce mulți încă văd moștenirea ca principalul mod de a lăsa ceva în urmă, oamenii au acum abilitatea de a gestiona amprenta informațională care rămâne după ei. De fapt, ei pot comunica foarte ușor cu proprii lor descendenți, care nu s-au născut încă.

Volumul de muncă rămas după noi va deveni din ce în ce mai important. Deci dacă decidem că generațiile viitoare trebuie să știe cine suntem și ce ne-a împins să facem ceea ce am făcut, o putem face prin intermediul fotografiilor, a clipurilor video și a documentelor online.

Totuși generațiile viitoare vor avea mult mai multe instrumente pentru a-și păstra esența personalității, folosind avataruri cu IA pentru a răspunde la întrebări pe care doar generațiile viitoare vor ști să le pună.

Și pentru că noțiunea lăsării unei urme devine cu vârsta din ce în ce mai importantă, cunoștințele avansate în acest domeniu vă vor ajuta.

Managementul banilor

Băncile și companiile de carduri de credit au fost neobișnuit de rezistente la asigurarea transparenței fluxului financiar, în special pentru că opacitatea conturilor noastre este direct proporțională cu comisioanele uriașe pe care le generează.

De fapt întreaga lume financiară a devenit un bogat teren de joacă pentru cei ce doresc să profite de ea prin mijloacele cele mai puțin ortodoxe. Dar acest lucru se va termina repede.

Ultima recoltă de startupuri fintech (tehnologie financiară) din Silicon Valley, care numără peste 8.000 de firme, finanțate cu miliarde prin venture capital și crowdfunding, este gata să oprească hemoragia.

În plus, tehnologia blockchain, cripto-ingineria din spatele bitcoin sunt implementate rapid în curentul principal al sistemului monetar și conduc la scăderea costurilor de tranzacționare pentru întregul sistem spre zero.

Acestea fiind zise, chiar și cu transparența totală în timp real, tot trebuie să ne urmărim foarte atent banii. Așa că verificați-vă permanent conturile după fiecare tranzacție la Starbucks, orice donație cu telefonul, călătorie cu Uber-ul, livrare prin Amazon, achiziție cu ajutorul app-urilor, etc.

Managementul timpului

Cea mai prețioasă marfă în viața fiecăruia rămâne timpul. Îl puteți chibzui, supra-aloca, îl puteți de asemenea cheltui cu alții, puteți înregistra fiecare secundă a sa, îi puteți face pe alții să dea socoteală pentru el sau acționa ca și cum nu există. Dar până acum nu am găsit o modalitate de a-l încetini, de a-l da înapoi sau de a cumpăra cantități noi când am rămas fără el.

Sistemele de management ale timpului din trecut vor trebui să se adapteze și să se schimbe pentru a se potrivi stilurilor de viață și cerințelor de afaceri ale viitorului.

Fiecare articol de pe listă este declinat pentru crearea eficienței și aceasta este imposibil de creat fără modalități mai bune de gestionare a propriului timp.

În loc de concluzii

Da, cuvântul cheie din această listă este „management”. Numai noi ne putem gestiona fiecare aspect al vieților noastre din ce în ce mai complicate.

Le-am inclus pe toate? Nu mi-am propus să creez o listă completă a competențelor necesare mâine. Pe măsura trecerii timpului, vor mai fi necesare multe altele.

Scopul meu a fost să atrag atenția asupra celor mai critice, cele trecute în general cu vederea astăzi.

Dar aș vrea să vă citesc sau chiar să vă aud părerile referitoare la acest subiect. Spuneți-mi ce am ratat și unde m-am îndepărtat de subiect. Ideile celor mulți sunt aproape întotdeauna mai bune decât ale celor puțini…

Alte articole complementare recomandate:

Cum distrugeţi motivarea colaboratorilor dumneavoastră

Cum recunoașteți un bun patron

Zâmbetul – cel mai bun coach al carierei dumneavoastră

Despre psihopaţii în costum şi cravată

Acest articol a apărut prima oară pe Eduperformance.ro, forma originală a articolului o găsiți aici.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *