Blog

Blog
Adaptarea la inteligența artificială

Comments (0) - Dezvoltare Personală

Adaptarea la inteligența artificială

Titluri ca „Inteligența Artificială amenință să declanșeze un șomaj de masă, avertizează oamenii de știință” declanșează un val de îngrijorare distopică printre cititori. Și asta pentru că ne punem și întrebarea următoare: „Dacă mașinile sunt capabile să facă aproape orice muncă pe care o poate face omul, oamenii ce vor mai face?”

Oamenii vor mai avea încă de lucru pe măsură ce intrăm în a patra revoluție industrială, doar că vor fi joburi diferite și va trebui să ne pregătim propria infrastructură pentru a fi capabili să ne adaptăm acestei schimbări.

Automatizarea va însemna că organizațiile vor deveni mai productive cu mai puțini oameni. Adevărata provocare căreia va trebui să-i facem față este cât de repede se pot oamenii recalifica și adapta pentru a crea mai mult din această oportunitate tehnică.

Inteligența artificială va crește cererea pentru oamenii potriviți, cu competențele tehnice potrivite în următorii 15-20 de ani. Competențele existente necesare pentru a menține în viață vechile sisteme vor trebui să se deplaseze spre proliferarea competențelor de dezvoltare și spre noile tehnologii. Scopul global este de a face tehnologia mai ușor de utilizat, de a da posibilitatea oamenilor fără competențe tehnice să-și pună ideile în mișcare.

Voi ce credeți, cum vor evolua lucrurile?

Alte articole recomandate:

Cele cinci tipuri de mentori de care aveţi nevoie

Decideți repede și bine cu ajutorul inteligenței economice

Dacă sunteți un manager hărțuit, apărați-vă și vorbiți

3 sfaturi pentru a vă îndrepta… carisma

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *