Blog

Blog
20 de motive pentru a vă crea propria întreprindere

Comments (0) - Uncategorized

20 de motive pentru a vă crea propria întreprindere

Există o mie de motive pentru a nu vă lansa în afaceri: prea riscant, pierderea banilor, a somnului, a vieții sociale… Și totuși, în ciuda acestor amenințări și incertitudini, ca din ce în ce mai mulți angajați, descurajați de o piață a muncii amorfă, sunteți atrași de aventura de a porni pe cont propriu. Aveți dreptate, pentru că există tot atâtea argumente în favoarea creării propriei firme.

A câștiga timp

Veți câștiga timp. Acest lucru poate consuma mai mult timp la început, deoarece pentru a vă lansa va trebui să munciți mult, adesea pentru un salariu modest. Dar dacă acționați corect, încet, încet veți reuși să vă controlați orarul și să vă bucurați de libertatea pe care o oferă antreprenoriatul.

O istorie de povestit

De fiecare dată când spuneți că v-ați creat propria firmă lumea va dori să știe ce și cum faceți și, mai ales, cum merge. Trebuie să le furnizați câteva anecdote și să vă inspirați din remarcile altora pentru a vă ameliora, dar comunicarea voastră gratuită a început.

Avantaje fiscale

Ca antreprenori puteți profita de avantaje fiscale și sociale. Lista este destul de lungă referitor la acestea, dar și la modalitățile în care puteți primi ajutoare de la stat ori fonduri nerambursabile.

A câștiga în mândrie

A construi și a reuși dă un formidabil sentiment de mândrie. Aveți o viziune, vă gândiți la realizarea ei, vă opriți la un plan și vă muiați cămașa pentru a-l pune în operă și a reuși. Aveți dreptate să fiți mândri, plecând de la nimic obțineți un rezultat, este opera dumneavoastră.

Transmiterea mai departe

Puneți la punct o firmă de comerț, o afacere de prestări servicii, un site de comerț pe internet, pe care la un moment dat le puteți transmite celor apropiați sau îi puteți deja asocia în dezvoltarea lor. Puteți oferi generației următoare o creație de care sunteți mândri, cu sentimentul unei perenități a ceva ce ați creat.

Siguranța jobului

Astăzi siguranța jobului nu mai există pentru salariat, fie că vorbim de întreprinderi mari sau mici. Creându-vă o afacere, vă creați un loc de muncă. Motivația și energia da a le face este cea mai bună garanție a postului dumneavoastră. Nu sunteți salariați, ci proprii voștri patroni. Totul depinde de voi.

Profitați de networking

Un antreprenor seamănă cu altul. Celui care își crează afacerea îi place să se întâlnească și să facă schimb de experiențe cu alții. Cercul dumneavoastră de prieteni și relații se va dezvolta. Ca alți numeroși fondatori aveți nevoie să vă sprijiniți pe alții pentru a supraviețui și a vă asigura în privința provocărilor inerente oricărui patron. Comunitatea antreprenorilor compensează solitudinea fondatorului în colțul său.

Libertatea de a da

Nu este proprie antreprenorilor, dar este un avantaj. Controlați conturile afacerii dumneavoastră și, în consecință, rezultatele ei. Aveți libertatea să dispuneți, așa cum vreți, de beneficii, să le constituiți într-o rezervă, să le distribuiți sau să le dați integral sau în parte, ori să sponsorizați o organizație de binefacere. Acesta este rolul valofizant pentru un antreprenor.

A trăi ceva nou

Vă lansați într-o experiență nouă cu riscurile și emoțiile creației și ale aventurii. Deveniți actorul schimbării pe care o provocați în loc să o îndurați în calitate de salariat al unei întreprinderi. În fiecare etapă a parcursului dumneavoastră veți descoperi noi provocări, noi satisfacții, dificultăți, dar veți trăi ceva nou.

Profitați de mentorat

Aveți posibilitatea de a alege un mentor care vă va învăța să vă pilotați întreprinderea. Această ucenicie vă contruiește încet, încet și vă stabilizează încrederea în voi și în ceea ce ați întreprins. Primirea unui mentor aduce o mare satisfacție și solidaritatea unui profesionist din sectorul dumneavoastră și vă incită să deveniți la rândul dumneavoastră unul.

Deveniți un expert

Acest punct însoțește mentoratul. Nu are importanță ce faceți ca antreprenori, dacă perseverați veți deveni foarte buni în domeniul vostru și un referent care este consultat, ascultat și scrie despre meseria sa.

Dobândirea competențelor

Veți învăța noi competențe din numeroase domenii care contribuie la succesul vostru. Management. Marketing, comerț, internet, drept… La început veți fi obligat, este o chestiune de supraviețuire. Dar o dată depășit acest început rebarbativ într-o nouă disciplină, veți profita de aceste noi cunoștințe și competențe, care vă vor fi utile de-a lungul întregii vieți.

Întărirea determinării

Tot ceea ce faceți ca antreprenori vă afectează în mod pozitiv viața personală. Dacă la început aveați tendința de a vă angaja ezitant în schimbări, lansarea dumneavoastră în afaceri vă conduce spre mai mult devotament și hotărâre în propriile acțiuni. Beneficiu pe care îl veți regăsi și în viața personală.

Recunoașterea

Există mii de recompense posibile, formale și neoficiale la nivel local, regional și național care recunosc un antreprenor într-un anumit domeniu. Bineînțeles, nu acesta trebuie să fie singurul motiv pentru care demarați o întreprindere. Recunoașterea celorlalți, a unei comunități, a unui organism public este un furnizor extraordinar de încredere în sine.

Independența financiară

Probabil principalul motiv care împinge angajații să se lanseze: să devină independenți din punct de vedere financiar. Banii câștigați din propria dumneavoastră creație au un gust mai savuros decât ce-i de pe un fluturaș de salariu. Îi savurați prin efortul realizat și recompensa de a fi liberi. Dacă banii nu cumpără fericirea, o fac mai ușoară.

Propria reînnoire

Dacă începeți astăzi să lucrați într-o activitate, reușiți și puteți să o revindeți. O nouă aventură începe care vă va confrunta cu noi provocări, lucruri de învățat și întâlniri. De fiecare dată este o ocazie să vă reinventați, să vă reînnoiți. O formă de putere de a decide ce vreți să fiți.

Schimbarea lumii

Ceilalți vor râde de voi dacă pretindeți că vreți să schimbați lumea cu noua afacere. Cu siguranță nu toată lumea poate fi Bill Gates sau Steve Jobs, care ne-au schimbat cu adevărat viața de zi cu zi, dar ceea ce întreprindeți are meritul de a vă schimba propria voastră lume și în parte pe cea a anturajului dumneavoastră.

Crearea de locuri de muncă

V-ați creat deja propriul loc de muncă, ceea ce este deja un lucru important. Sunteți de asemenea responsabili de reușita colaboratorilor voștri cărora le dați ocazia să-și câștige existența și să-și realizeze aspirațiile profesionale, poate chiar visele.

Crearea unui brand propriu

A fi cunoscut și recunoscut pentru o activitate precisă este îngrozitor de agreabil. Se fac referințe la dumneavoastră ca la un expert într-un anumit domeniu și acest lucru se traduce printr-un nume, o marcă, o etichetă, care reprezintă valoarea dumneavoastră adăugată personală, ADN-ul vostru în afaceri.

Motivul personal

După toată această enumerare de motive pentru crearea propriei afaceri, există încă unul care este cel mai important și cel hotărâtor, al vostru. Ceea ce vă motivează să vă lansați, să vă sacrificați la început, să vă angajați total în această aventură. Îl cunoașteți? Răspunsul vostru reprezintă începutul!

Alte articole care v-ar putea interesa:

Ce înseamnă transformarea numerică

Cum stimulează rivalitatea geniul creativ

Pe scurt despre interviul de recrutare

Churchill despre caracteristicile unui lider adevărat

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *