Blog

Blog
Aceste activități recreative care vă ameliorează randamentul la locul de muncă

Comments (0) - Uncategorized

Aceste activități recreative care vă ameliorează randamentul la locul de muncă

Recrutorii ar trebui să ia în serios partea de CV consacrată hobbiurilor, care reprezintă tot atâtea semne de interes referitoare la candidat. Unele pot face chiar candidatul mai atrăgător, cum ar fi acelea care ameliorează umorul, măresc încrederea în sine, reduc stresul sau oferă posibilitatea de relaționare.

Kevin Eschleman, profesor la Universitatea de Stat din San Francisco, a demostrat corelarea între hobbiuri și randamentul la locul de muncă. Hobbiurile oferă avantaje care se extind la locul de muncă. Oricare ar fi activitatea voastră, ceea ce faceți în timpul liber devine mai profitabil dacă diferă de munca voastră.

Practicarea yoga

Aceasta poate ameliora performanțele muncii în mod global. Multe activități comparabile cu yoga, cum ar fi meditația, furnizează un fel de vigilență, o capacitate de a se descoperi și de a se cunoaște mai bine. A înțelege mai bine ce se petrece în interiorul vostru vă permite să gestionați mai bine aceste lucruri. Binefacerile yoga variază în funcție de individualitatea fiecăruia, dar ca o regulă generală i se recunoaște puterea de a vă aduce o ameliorare a somnului care facilitează recuperarea, capacitatea de a vă gestiona mai bine stresul, controlul respirației pentru a vă stăpâni emotivitatea și o ameliorare a capacității de concentrare. Yoga învață de asemenea o virtute importantă acceptată în general de muzicieni, cea a practicii care vă face mai buni în fiecare zi, chiar dacă perfecțiunea este de neatins.

A cânta la un instrument muzical

Muzicienii o știu. Ei nu încetează niciodată practica, cântă în fiecare zi. A cânta la un instrument, dincolo de priza creativă pe care v-o aduce, pune în valoare o mare varietate de competențe și de valori, care vă pot mări randamentul la locul de muncă. Acest lucru dezvoltă bune calități de ascultare, antrenează la depășirea eșecurilor repetate, formează autodisciplina și munca în echipă, atunci când se fac repetiții în grup. Nu puteți deveni un profesionist în muzică, dacă nu știți să vă prezentați și să improvizați, până la urmă o calitate subtilă și originală, care vă invadează o dată depășită teama de eșec de către dorința de a descoperi o nouă dimensiune a expresiei. Complet transferabilă vieții la birou.

Voluntariatul

Tot Kevin Eschleman notează efectele pozitive ale benevolatului, care furnizează  o perspectivă socială lărgită și simțul comunității. Tot ceea ce vă aduce o schimbare cognitivă a modului în care vedeți lumea poate fi un atu în termeni de sănătate globală și de bien-etre. Acest lucru vă formează în rezolvarea problemelor, atât în privința relațiilor personale cât în mediul dumneavoastră de lucru. A contribui la o cauză importantă vă poate de asemenea oferi posibilități de relaționare și de a vă exprima leadershipul. A vă conecta la o comunitate înseamnă să acceptați că nu sunteți singuri și dă o nouă perspectivă existenței voastre.

Practicarea unui sport de echipă

Este modalitatea cea mai curentă de a vă ameliora competențele de colaborare. Puteți forma un colaborator la exigențele unui post în privința muncii de zi cu zi, dar nu la etica muncii sale. Sportivul cunoaște bine această ucenicie, prin forța practicii el învață reziliența, să-și gestioneze timpul, munca de echipă și să-și integreze interesul personal într-o ambiție colectivă.

Cursurile de improvizație

Poate părea amuzant, dar cursurile de comedie improvizată vă învață să reflectați rapid, să dezvoltați idei și să vă exprimați creativitatea fără teamă de ridicol, tot atâtea competențe prețioase în mediul de lucru. În improvizație trebuie să ascultați ceea ce vă spune partenerul de scenă și riscați să pierdeți inițiativa răspunsului fără a avea toate elementele. În acest fel vă antrenați inteligența situațională, cu atâtea situații pe care le regăsiți în viața de întreprindere și mai ales în animația unei ședințe și în negocierile comerciale.

Alte articole recomandate:

Transformarea digitală – de unde am plecat și cât mai avem de mers

Tendințe în practica de leadership

Vi se potrivește coaching-ul?

Secretele unui vânător de capete pentru recrutarea celui mai bun comercial

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *