Blog

Blog

Comments (0) - Uncategorized

10 diferențe cruciale între câștigători și perdanți

Succesul este o alegere. Nu este vina dumneavoastră dacă nu aveți calități înnăscute, dar va fi dacă veți muri ca perdanți. Nu există niciun motiv să trăiți în eșec, reușita vă așteaptă dacă operați anumite alegeri în viață. Vă este suficient deja să observați diferențele între gândurile și acțiunile câștigătorilor și ale perdanților și mai ales să analizați ce fac câștigătorii. De fapt puteți deveni ceea ce studiați, iar dacă sunteți înconjurat de persoane care nu sunt, faceți exact invers ca ei.

Perdantul este sceptic, câștigătorul are încredere

Este la baza relațiilor, cel temător se repliază în sine însuși, se închide și se izolează de posibilități. Câștigătorul are încredere, inspiră încredere și-și deschide spiritul și brațele către ceilalți, cei pe care-i întâlnește, oferindu-și astfel posibilități noi și dându-le și altora care sunt interesați de el.

Perdantul vorbește de probleme, câștigătorul este obsedat de soluție

Ratatul caută și găsește problemele și problematicile în care se complace și adesea se victimizează, dă vina pe mediu, circumstanțe, pe ceilalți, pe meteo, pe guvern (nu că la noi în țară n-ar avea dreptate cu chestia asta)… Tot atâtea scuze pentru a-și explica contraperformanțele. Câștigătorul nu se lasă depășit de evenimente, ia situația în propriile mâini pentru a-și realiza obiectivul, dă la o parte orice scuză sau blam și acționează simțindu-se responsabil pentru propria viață.

Perdantul face ipoteze, câștigătorul pune întrebări

Pentru a ajunge la adevăr, el face adesea ipoteze proaste în loc să verifice faptele sau să pună întrebări, așa cum o face câștigătorul. Prin întrebări scăpați de multe griji, pentru că puterea se găsește în mâinile celor curioși, ale celui care vrea să știe de ce sau cum și pune mereu sub semnul întrebării chiar și cea mai confortabilă situație.

Perdantul spune „ei”, câștigătorul „noi”

Într-o întreprindere, controlorul de gestiune perdant se plânge că nu are un reporting bun și îi incriminează pe ceilalți prin niște „ei” acuzatori, în loc să se întrebe de ce nu obține un raport bun. Este evident că el nu-și asumă întreaga responsabilitate a funcției sale. Câștigătorul se folosește de „noi” în care înglobează utilizatorii și îi asociază la reușita întreprinderii, stimulându-le mândria și apartenența.

Perdantul vrea mijloacele cele mai ieftine, câștigătorul pe cele mai bune

Dacă alergați după îmbrăcămintea cea mai ieftină, nu se poate spune că o veți purta și veți profita prea mult timp. Hainele vă îmbracă, nu prețul lor. Câștigătorul se dotează în general cu mijloace de cea mai bună calitate, servicii organizate și durabile, cu valoare adăugată mare, pe care o va utiliza adesea, care îi garantează o eficiență a investiției.

Pentru perdant banii contează mai mult decât timpul, pentru câștigător este invers

Vă puteți vinde timpul atât de prețios pentru bani, dar nu aveți un stoc de ore inepuizabil și primiți plata aproape întotdeauna în același fel. Câștigătorul consideră timpul mai important decât banii. El caută să trăsiască experiențe care-i umplu viața și o modifică într-un mod spectaculos. Își axează cariera spre ceea ce iubește, în loc să aștepte salariul modest de la sfârșitul lunii pentru o slujbă fără bucurie.

Perdantul se încăpățânează, câștigătorul imaginează

Pierdeți adesea pentru că nu luați în considerare existența altor posibilități de acțiune. Câștigătorul nu se mulțumește cu ceea ce este, el vrea în mod absolut ceea ce poate fi, știe ce vrea, are o viziune, dă dovadă de imaginație și își cheltuiește eforturile pentru a atinge această viziune. Prin asta își crează viitorul.

Perdantul se plânge și critică, câștigătorul felicită și încurajează

Perdantul a învățat să se mulțumească cu soarta și mediul său, resemnat adesea cu această fatalitate. Câștigătorul face elogiul celorlalți, profită de binefacerile pe care i le aduc și se bucură de un fel de privilegiu pe care nu-l consideră niciodată ca venind de la sine. Comportamentul său îl face mai fiabil și-l instalează într-un cerc virtuos de prosperitate.

Perdantul ascultă pe oricine, câștigătorul pe un expert

Perdantul ascultă opinia celorlalți și nu obține adesea decât aprobarea propriilor cunoștințe. El crede ceea ce aude fără să-și pună întrebări. Câștigătorul a învățat să gândească singur și dacă nu înțelege ceva, caută sfaturile unui expert pe care, de obicei, îl plătește și primește astfel mai multe sugestii pentru un singur subiect, pornind de la care decide.

Perdantul are un televizor mare, câștigătorul citește mult

Perdantul este adesea pasiv și stă în derivă în fața imaginilor asupra cărora are prea puțin control sau deloc. În timpul liber în fața unui televizor evită să se gândească, ceea ce este cel mai dificil. Câștigătorul are o bibliotecă imensă și îi utilizează cunoștințele în profitul său. În loc să se lase răsturnat de evenimente, el caută să-și înțeleagă mediul pentru a-și adapta comportamentul.

Alte articole recomandate:

Reguli de aur în definirea funcțiilor în organizație

Descrierea unei misiuni de redresare reușite

Simpatia și pozitivitatea vă măresc șansele de reușită

Diferitele abordări ale comunicării interculturale

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *