Blog

Blog

Comments (0) - Uncategorized

12 obiceiuri cruciale pentru a vă impune

Încrederea de sine poate lua mai multe forme, dacă vă arătați prea încrezător veți fi considerat arogant, dacă o ascundeți veți fi tratat ca nehotărât. Adevărata încredere în sine ajută la surmontarea îndoielii și capriciilor de dispoziție și vă impune pentru că inspiră respectul celorlalți, le influențează comportamentul și face lucrurile să se miște. Vestea bună este că puteți învăța să vă dezvoltați forța mentală pentru a reuși. Să ne concentrăm pe 12 obiceiuri importante de adoptat pentru a deveni mai încrezător.

A simți plăcerea

Fericirea este un element esențial al încrederii, pentru a avea convingere în ceea ce faceți este mai bine să fiți fericiți cu ceea ce sunteți. Veți fi pe un teren ferm al încrederii dacă veți obține plăcere și satisfacție din realizările dumneavoastră, indiferent de ceea ce gândesc ceilalți. Nu contează ce spun ei, în orice caz, nu sunteți nici atât de buni și nici atât de răi ca-n vorbele lor.

Nu faceți comparații

Încrederea în sine nu trece prin măsura celorlalți. Ei nu dețin puterea de a vă evalua, iar dumneavoastră nu trebuie să vă măsurați în raport cu oricine pentru a vă simți bine în propria piele. A vă compara cu alții e limitativ, pentru că ei nu sunt etalonul performanței voastre.

A ști să spuneți „nu”

Marea dificultate în management este de a spune „nu”. Cu cât simțiți mai mult stres, o formă de epuizare profesională, chiar de depresie, cu atât este mai dificil să arbitrați între priorități. Cel încrezător știe să spună nu, știe să se protejeze și să rămână sănătos, pentru că se bucură de o înaltă stimă de sine știe să răspundă că nu se poate angaja pe un anume subiect. Cu cât spuneți mai mult „nu”, cu atât vă concentrați pe atuurile reușitei dumneavoastră, pe angajamentele care vă merg la inimă…

Ascultați mai mult decât vorbiți

Cel încrezător ascultă mai mult decât vorbește pentru că nu are nimic de dovedit. El practică ascultarea activă și este atent la ceilalți, ceea ce îi dă mii de ocazii de a învăța și de a progresa. Într-o relație, în loc de a dori să devedești ceva celuilalt, este mai bine să vă focalizați pe schimbul în sine, ceea ce face abordarea mai agreabilă și mai productivă pentru cele două părți.

Vorbiți cu convingere

La un profesionist dotat cu încredere nu veți auzi ezitări sau fraze care lasă să se presupună că nu știe ori nu poate. Dacă sunteți de acord cu voi înșiși, trebuie să puteți să vă exprimați cu fermitate și mai ales să vă treceți ideile cu convingere. A fi convingător înseamnă să vă apărați drepturile, să vă exprimați gândurile, sentimentele și convingerile într-o manieră directă, onestă, fermă și potrivită.

Repurtați mici victorii

Autointerogarea și spiritul de competiție sunt mereu benefice, chiar dacă eforturile vă sunt încununate doar cu mici victorii. O victorie mică este o recompensă, o încurajare și o motivație pentru a continua, inducându-vă o încredere ranforsată, gata să accepte noi provocări.

Faceți exerciții

Numeroase studii o demonstrează, cel care face exerciții în mod regulat se simte mai performant din punct de vedere fizic, social și profesional. Acest lucru vă accelerează imaginea pe care o aveți despre propriul corp și vă reîncarcă pozitivitatea endorfinelor. A face exerciții fizice, cel puțin 30 de minute pe zi într-un ritm bun, mărește în mod natural producția proprie de endorfine, anagezice superbe care vă procură bunăstarea.

Nu căutați atenția celorlalți

Sunteți cel puțin agasați de cei care încearcă să atragă cu orice preț atenția asupra lor. A fi încrezător înseamnă mai ales a fi autentic, în loc de a dori să vă dovediți importanța. Ceilalți își dau repede seama și sunt atrași de dumneavoastră, simt atitudinea voastră ca fiind bună, liniștitoare și respectuoasă față de ceilalți. Nu aveți nevoie să cerșiți aprobare sau laude, dacă încrederea vine din stima de sine, deci din interior și nu este dependentă de alții.

Acceptați că v-ați înșelat

Celui încrezător nu-i este teamă că s-a înșelat. El înaintează opinii pentru a vedea dacă rezistă, nu caută să aibă dreptate, dar livrează idei sau opinii pe principiul realității. Cel mai bun mijloc de a învăța de la alții este atunci când punctul lor de vedere se impune. Dacă sunteți siguri de voi, vă puteți accepta erorile și mai ales nu le luați ca pe o ofensă personală.

A sesiza ocazia atunci când se prezintă

Profesionistul încrezător care vede o ocazie, profită de ea. În loc să vă faceți griji de ceea ce s-ar putea întâmpla rău, întrebați-vă de ce nu puteți sări pe această șansă. Teama de eșec vă condamnă la inactivitate. În crederea în sine este instrumentul ambițioșilor, care știu în mod pertinent că dacă nu caută noi posibilități, nu vor reuși niciodată.

Sărbătoriți-i și felicitați-i pe ceilalți

Cei care suferă de nesiguranță se îndoiesc în mod constant de valoarea și pertinența lor și încearcă să fure prim-planul și să-i critice pe ceilalți pentru a-și dovedi valoarea. Cei care sunt încrezători nu sunt neliniștiți de propria valoare, se bucură de o stimă de sine care vine din interior. Acest lucru îi eliberează complet pentru a se putea consacra lumii exterioare, celor care-i ascultă și astfel văd înaintea tuturor toate oportunitățile care se prezintă.

Cereți ajutorul celorlalți

A cere ajutor nu este un semn de slăbiciune sau incapacitate. Dacă aveți încredere în voi, vă cunoașteți punctele forte și slăbiciunile, vă întoarceți spre ceilalți pentru a vă completa lacunele în mod oportun.

Alte articole recomandate:

Cum să dați impresia că reușiți în orice circumstanțe

Zâmbetul – cel mai bun coach al carierei dumneavoastră

De ce tip de inteligenţă aveţi nevoie pentru reuşită

Cum să aveți o super-încredere în dumneavoastră

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *