Blog

Blog

Comments (1) - Uncategorized

Sfaturi pentru crearea unui puternic flux de leadership

„Marii lideri nu sunt definiți prin absența slăbiciunilor, ci mai curând prin prezența unor puncte forte clare.” – John Zenger

Organizațiile importante recunosc dificultatea formării liderilor puternici. Ei recunosc că de fapt leadership-ul nu este o formă avansată a managementului și că sunt necesare seturi separate de abilități, acțiuni, comportamente și competențe.

Aceste organizații fac pași deliberați pentru a se asigura că noile talente promovate sau recrutate au tot suportul necesar pentru a reuși la niveluri mai înalte și mai vizibile ale organizației. În acest fel ei susțin dezvoltarea unei culturi de leadership.

Sfaturi pentru crearea unei pepiniere puternice de leadership:

  • Concentrați-vă pe dezvoltare – Prin combinarea planului de succesiune și dezvoltarea leadership-ului veți obține ceea ce este mai bun din amândouă: atenția față de abilitățile necesare pentru pozițiile superioare de management împreună cu un sistem educațional care îi poate ajuta pe manageri să și le dezvolte.
  • Identificarea pozițiilor cheie – Sistemele de succesiune trebuie să se concentreze intensiv pe pozițiile cheie care sunt esențiale pentru sănătatea pe termen lung a organizației.
  • Faceți calea de urmat transperentă – Angajații sunt adesea cea mai bună sursă referitoare la ei înșiși, abilitățile și experiențele lor. Iar dacă știu de ce au nevoie pentru a ajunge pe o anumită poziție a scării organizaționale, pot face singuri pașii spre acel loc.
  • Măsurați progresele cu regularitate – Trebuie să știți când și cu ce cadență se mută persoanele potrivite pe postul potrivit, la momentul potrivit.
  • Mențineți calea flexibilă – rafinați și ajustați călătoria pe baza feedback-ului de la management și participanți. Și monitorizați dezvoltarea tehnologică.

Crearea unui rezervor bogat și robust de leadership este unul dintre răspunsurile pentru crearea unei organizații sustenabile de succes.

Articole complementare:

Până la urmă suntem ființe umane sau doar capital uman?

Cum evaluați brandul de angajator

Managementul critic și alte moduri de a demotiva

Ce înseamnă să fii lider inovator în ziua de azi

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *