Blog

Blog

Comments (0) - Uncategorized

Opriți-vă din a vă denigra pentru a putea reuși!

„Nu voi reuși niciodată”, „Este prea riscant”, „Ce-o să creadă șeful?” etc. Cine nu a avut acest gen de gânduri negative?! Problema e că ele nu numai că vă sapă moralul, dar pot deveni un factor penalizator sau chiar de blocare în cariera dumneavoastră. Trebuie să învățați să respingeți aceste idei negre înainte ca ele să vă apară în minte și să vă împiedice să acționați. Hai să vedem ce atitudini trebuie adoptate pentru a vă debarasa de ele.

Apărute din asociații de idei în fața unei situații (concediere, căutarea unui loc de muncă, promovare etc.), a unei persoane (colegi, superiori, clienți), gândurile negative încep prin a declanșa senzații dezagreabile, cum ar fi anxietatea, angoasa sau lenea. Adesea ele antrenează atitudini pesimiste sau idei negre. Dacă reușiți să goniți unele dintre ele rapid din minte, pentru altele e mai dificil sau chiar imposibil. Și totuși este indispensabil: vânarea ideilor negre înseamnă autodepășire și veți ieși din asta întărit!

„Nu sunt capabil”

„Nu voi reuși niciodată”, „Nu sunt autorizat să intervin”… Tot atâtea exprimări diferite, care denotă de fapt lipsa autoîncrederii. Dacă vă îndoiți, veți avea tendința să ezitați atunci când trebuie să luați o decizie, să amânați pe mâine sau să nu faceți nimic! Trebuie să depășiți această dihotomie capabil – incapabil și să nuanțați tabloul: poate că sunteți mai puțin competent în legătură cu anumite puncte, dar compensați în altele! Departe de o mărturisire a slăbiciunii, un asemenea comportament poate fi considerat ca o forță vis-a-vis de alții, care înțeleg că vă cunoașteți cu adevărat și știți de ce sunteți în stare.

„Este prea riscant”

Obsesia riscului zero! În fața fenomenului generalizat de securizare în întreprinderi, aproape nimeni nu mai are curajul să facă ceva și se ajunge la imobilism! Dar această aversiune în fața riscului conduce nu numai la ratarea oportunităților, dar și la supraestimarea pericolelor unei situații sau din contră la subestimarea potențialului unei acțiuni. Pentru a inversa tendința, este mai bine să deveniți conștienți de costul potențial al unei anumite acțiuni, cântărind argumentele pro și contra. Acționând progresiv și gradual vă veți împinge încet, încet limitele și veți câștiga în încredere. În fine, asumarea riscului nu exclude existența unui plan B, în caz că…

„Ce vor crede ceilalți”

Preocuparea referitoare la părerea celorlalți este de înțeles, fără ca totuși aceasta să vă împiedice să acționați! Vă puteți compara cu alții, vă puteți face griji în privința a ceea ce cred cu condiția să apreciați aceste lucruri la adevărata lor valoare. În realitate aveți și calități și defecte, dar mediul concurențial în care evoluați vă împinge să arătați ceea ce aveți mai bun și să vă ascundeți slăbiciunile. Aceasta determină o viziune deformată de care trebuie să vă detașați.

„Dacă a mers, n-a fost datorită mie”

Iată exemplul tipic de a bate în retragere sau de minimizare a participării proprii! Chiar dacă lucrul a fost făcut în echipă, fără dumneavoastră rezultatul ar fi fost diferit. Făcând asta vă privați de recompensa și recunoașterea superiorilor sau egalilor dumneavoastră, un factor important totuși de motivare. Rămânând prea mult în retragere riscați de asemenea să lăsați să vă scape anumite ocazii sau chiar o promovare. Deci, în caz de reușită, faceți ca un mare număr de sportivi, disecați-vă performanțele în cele mai mici detalii pentru a înțelege ce v-a permis să reușiți. Și veți avea o imagine actualizată a punctelor dumneavoastră forte!

Articole complementare actualizate:

Ce-ar fi dacă v-ați transforma slăbiciunile în puncte forte?

Cum incită un lider la autodepășire pentru atingerea unui obiectiv major

Angajații buni fac greșeli, iar liderii adevărați le permit să o facă

Ce este atitudinea?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *