Blog

Blog

Comments (1) - Uncategorized

10 atitudini pentru a vă afirma cu finețe

În întâlniri, ședințe sau la cocktail-uri, pentru a vă face remarcat de către interlocutorii dumneavoastră, trebuie să știți să armonizați gesturile și cuvintele. Mâinile, privirea, poziția, întregul dumneavoastră corp vă este aliat. Descoperiți 10 posturi care se impun.

Pregătiți-vă intrarea

Avansați privind în fața dumneavoastră, cu un pas ferm și sigur, dar mergând încet, ca pentru a arăta celorlalți că dispuneți de luxul și puterea de a dispune de timpul propriu! Păstrați-vă spatele drept, bărbia ridicată pentru a avea o postură dominantă.

A ști să primiți și să însoțiți

În cazul unei întâlniri, pentru a vă afirma superioritatea, trimiteți-vă asistentul sau adjunctul să vă caute interlocutorul. Pentru a-l acompania, conduceți-l până la ușa biroului, până la ascensor sau la ușa principală. Totul depinde de gradul de autoritate pe care doriți să-l marcați.

O bună strângere de mână

Prea moale, ea va fi asociată unei lipse de personalitate, de entuziasm sau sinceritate. De asemenea evitați zdrobirea degetelor! Idealul este o strângere de mână fermă și viguroasă. De asemenea, dumneavoastră trebuie să întindeți primul mâna.

Așezat la masa negocierilor

Dacă ascultați, încrucișați-vă mâinile pe masă, ca și cum v-ați concentra puterea. Dacă luați cuvântul, orientați-vă palmele spre plafon ori spre public în semn de deschidere.

Compensarea unei talii reduse

Uitați de artificiul de a ridica înălțimea scaunului. Este mai bine să vă ridicați sau să vă așezați pe un colț de masă sau birou. Veți compensa înălțimea făcând de asemenea câțiva pași prin încăpere sau adăugând gesturi vorbelor dumneavoastră.

A lua cuvântul în public

Faceți față auditoriului cu picioarele bine ancorate pe sol, cu brațele deschise și palmele orientate spre plafon. Măturați sala cu privirea, fixând succesiv mai multe puncte ca și cum ați desena un „M”.

La un cocktail

Plasați-vă într-un loc în care să fiți văzut de toți și de unde aveți o viziune globală a ceea ce se întâmplă: la jumătatea drumului între intrare și bufet. Să nu aveți o atitudine prea rigidă și nici brațele încrucișate sau mâinile la spate. Ideal ar fi să vă depărtați picioarele (nu mai mult decât lățimea șoldurilor), cu brațele de-a lungul corpului sau cu o mână în buzunar. Dacă tot nu sunteți relaxat, găsiți un mijloc de a vă ocupa mâinile cu un pahar sau un fursec!

Jocul privirii

Priviți mai curând la cel căruia-i vorbiți decât către cei care vorbesc. Fixați-i drept în ochi pentru a verifica impactul discursului dumneavoastră asupra lor, dar și pentru a-i obliga să vă susțină privirea și să vă asculte atent.

Un aer așezat

Fie că vă agățați pălăria de un cuier sau vă așezați haina pe spătarul unui scaun făceți-o încet și conștiincios. Cu gesturi lente, calme și așezate vă demonstrați stăpânirea de sine și dorința de a merge până la capăt. Fără a uita faptul că-l obligați pe celălalt să aștepte!

Reușita ieșirii

Găsiți timp să vă întoarceți: o ultimă privire și un zâmbet la adresa interlocutorilor dumneavoastră vor fi mai agreabile decât simpla vedere a spatelui dumneavoastră!

Articole complementare recomandate:

Comunicarea eficientă este esențială pentru lideri

Ce-ar fi dacă v-ați transforma slăbiciunile în puncte forte?

Sfaturi și tehnici utile în leadership

Cum să vă dezmeticiți când ați scăpat lucrurile din mână

 

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *