Blog

Blog

Comments (0) - Uncategorized

De ce reușesc cei cu un grad înalt de inteligență emoțională

Persoana cu un grad înalt de inteligență emoțională își face în general mai bine treaba decât alții datorită obiceiurilor care o disting. Este din ce în ce mai acceptat faptul că inteligența emoțională favorizează succesul și fericirea, la muncă și în viață. Sunteți inteligenți emoțional sau cum puteți deveni, în 5 puncte cruciale.

A se concentra asupra pozitivității

Fără a ignora veștile proaste, cei cu inteligență emoțională decid într-o manieră conștientă să cheltuiască puțin timp și energie cu problemele. Din contră, ei privesc ceea ce este pozitiv și caută o soluție. Ei se concentrează pe ceea ce este de făcut, păstrându-și controlul.

A fi înconjurat cu oameni pozitivi

Cei super inteligenți emoțional pierd prea puțin timp ascultându-i pe cei care se plâng și evită ca persoanele negativiste să le folosească energia. În fața cuiva care caută întotdeauna soluții și vede partea pozitivă a situațiilor, negativiștii capătă repede obiceiul de a-i evita compania. Cel inteligent emoțional își petrece timpul cu persoane aflate pe aceeași lungime de undă emoțională ca și el, care privesc latura pozitivă a vieții. Observăm ușor acest tip de persoană care are tendința de a zâmbi și de a râde mult, atrăgând persoanele cu același profil. Căldura sa, deschiderea de spirit și atitudinea sa binevoitoare inspiră încredere.

Fixarea limitelor și asumarea lor dacă este nevoie

Chiar dacă natura sa amicală și deschisă poate părea unora ca o pradă ușoară, cel inteligent emoțional își fixează limitele și își expune punctul de vedere dacă este nevoie. El o face cu politețe și considerație, râmănănd ferm în același timp. Pentru el este inutil să-și facă inamici, răspunsul său în situații conflictuale este măsurat și gestionat într-o manieră potrivită. Înainte de a vorbi el se gândește și își acordă timpul necesar pentru a se calma, dacă emoțiile sale sunt prea puternice și jenante. Își economisește timpul și angajamentele știind când să spună nu.

Lasă trecutul pentru a se întoarce spre viitor

Este prea ocupat cu posibilitățile viitoare pentru a consacra prea mult timp pentru ceea ce nu a mers în trecut. Își învață lecțiile din eșecuri pentru îmbunătățirea acțiunilor viitoare. Nu vede niciodată eșecul ca fiind fixat în timp și mereu deasupra sa ca o amenințare.

Își face viața mai agreabilă, fdericită și interesantă

La muncă, în familie sau cu prietenii, cei inteligenți emoțional știu cei face pe oameni fericiți și caută ocaziile pentru a dezvolta această plăcere. Și are la rândul său satisfacția de a-i vedea copleșiți pe ceilalți.

Alegerea modului de a cheltui energia în mod conștient

Dacă este capabil să se extragă din trecut, atunci când lucrurile nu funcționează cum a fost prevăzut, știe de asemenea să intervină într-un conflict cu alții. Nu se înfurie pe comportamentul lor și utilizează mai curând incidentul pentru a indica ce trebuie făcut pentru ca acest lucru să nu se mai repete. Întoarce pagina și iartă. Și nu uită să capitalizeze ceea ce a învățat din această situație.

Învață mereu și își păstrează liberul arbitru

Cel inteligent emoțional învață permanent în cursul vieții, urmărește evoluțiile, ideile noi și îi ascultă mereu pe ceilalți. Critic luminat, este gata să-și schimbe părerea dacă i se prezintă o idee mai bună sau mai adaptată situației. Deschis, în permanență în căutare de informații noi, își păstrează personalitatea și propria judecată pentru a lua cea mai bună decizie.

Articole complementare:

Dacă nu-ți prioritizezi singur viața, altcineva o va face!

Calitatea vieții la locul de muncă impactează performanțele întreprinderii

Cum să rămâneți pozitivi atunci când v-ați pierdut jobul

Puterea de a nu face nimic pentru a fi mai performant

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *