Trei greșeli de evitat în evaluare
Iată câteva greșeli comune care trebuie evitate atunci când vă creați sau vă actualizați grila de evaluare a echipei dumneavoastră:
- Urmărirea prea multor lucruri – Simplul fapt că puteți măsura ceva nu înseamnă că și trebuie să o faceți. Indicatorii trebuie să fie în interiorul zonei dumneavoastră de control, să însemne ceva și să aibă un impact asupra activității. Cele mai eficiente grile de evaluare au în mod curent 15 până la 18 indicatori de evaluare.
- Revizii aleatorii fără frecvență fixă – Pentru a obține maximum dintr-o grilă de evaluare aveți nevoie de o abordare sistemică pentru utilizarea și reașezarea sa. Trebuie să stabiliți niște linii directoare de comunicare și o frecvență standard care să permită tuturor echipelor la toate nivelurile să mențină același ritm al comunicării.
- Eșecul auditării și ajustării – Marile organizații își ajustează procesele de evaluare la fiecare 90 de zile. Acest proces de audit oferă fiecărei echipe oportunitatea de a menține relevanța indicatorilor, da a împărtăși cele mai bune practici și de a elimina nevoia de înlocuire totală a sistemului.
Eliminând aceste câteva greșeli comune și implementând un proces de audit, liderii pot fi siguri că au un set de indicatori relevanți tot timpul.
Articole complementare:
Managementul critic și alte moduri de a demotiva
Ce înseamnă să fii lider inovator în ziua de azi
Leadership-ul nu este un joc al clonelor
Sfaturi pentru interviu – „Povestiți-mi despre dumneavoastră” - Bogdan Buzdugan
7:12 AM, February 2023
[…] Trei greșeli de evitat în evaluare […]