Blog

Blog

Comments (0) - Dezvoltare Personală

Cum să deveniți un antreprenor genial

Geniul se cultivă, adesea prin obiceiuri ale vieții cotidiene care sunt diferite de ale marii majorități. Sclipirea de geniu e rară, iar o mare idee este adesea rezultatul unui proces complex și sinuos. Dar vestea bună este că geniul nu este rezervat doar unei elite de profesori , oricine îl poate atinge, chiar și aceia dintre voi care se cred prea puțin creativi, cu condiția schimbării stării de spirit. Veți produce un anumit nivel de creativitate dacă veți gândi într-o manieră nouă. Iată 8 piste pentru a facă să izvorască geniul creativ.

Căutați-vă inspirația în locurile cele mai neașteptate

În loc să rămâneți concentrat în și asupra activității dumneavoastră, mergeți să căutați în altă parte. Cursa informațională în sectorul dumneavoastră este aproape pierdută de la început, orice ați obține are deja toată lumea și chiar dacă obțineți ceva mai repede decât ceilalți nu obțineți cu adevărat un avantaj competitiv. În schimb dacă priviți în afara zonei vă veți distinge în mod eficient de ceilalți și îi veți surprinde, în măsura în care ei nu pot anticipa sau ghici de unde provine creativitatea dumneavoastră.

Luarea deciziilor încet

Ideea obișnuită se construiește pornind de la inteligență, argumentare, rațiune și totul este gândit în mod conștient. Dați acum minții timp să lucreze pe subiect într-o manieră necontrolată, irațională, chiar poetică, ca o recreere. Acest lucru vă va încetini procesul de decizie și mai ales vă va scoate din constrângerile timpului. Vă veți aerisi neuronii care continuă să strălucească gândindu-se la altceva. Această întârziere vă permite să acumulați mai multe informații, să vă ascultați intuiția și facilitează eclozarea creativității.

Acționați cu o motivație personală

Veți germina mai ușor o mare idee dacă lucrați într-un domeniu care vă interesează, vă excită și vă aduce satisfacții. Cercetările arată că creativitatea reușește mai bine atunci când este pusă în mișcare de o motivație intrinsecă decât prin înțepăturile concurenței sau a colegilor ori de promisiunea unei recompense. Pe scurt, faceți ceea ce vă place, meseria care corespunde cel mai bine expertizei, competențelor dumneavoastră și motivațiilor profunde. Bineînțeles această activitate care vă place și vă vorbește în mod natural trebuie să se exprime într-un cadru care vă alimentează motorul personal și favorizează explorarea ideilor noi.

Porniți de la zero și creați

În loc să ameliorați un produs sau serviciu existent, e mai bine să-l vizați pe cel care nu există și trebuie conceput de la zero. Dacă-l ameliorați pe cel existent nu faceți ceva cu adevărat mai bun. Dacă vreți să faceți ceva diferit trebuie să vă mobilizați asupra unei perspective unde nu există nimic. Decât să vă întrebați cum să concepeți un smartphone, întrebați-vă ce este comunicarea în ziua de azi. Această abordare vă va conduce mai ușor spre descoperirea unei noi posibilități.

Contestați și asumați-vă riscuri

Adesea, diferența între cel care reușește și cel care eșuează nu constă într-o mai bună capacitate de a avea o idee sau în calitatea acesteia, ci în curajul de a miza pe ea, de a-și asuma un risc calculat și de a acționa. Contestarea stării de fapt sau o divergență de vederi favorizează inovația. Adesea opunându-vă vă puteți așeza, ceea ce înseamnă că trebuie să vă simțiți în largul dumneavoastră atunci când nu sunteți de acord cu ceilalți și să trăiți în această atmosferă de disconfort favorabilă creației de idei.

Stop rutinei, căutați mereu noul

Dacă progresați în domeniul dumneavoastră este tentant să vă lipiți de ceea ce merge. Dar pe măsură ce timpul trece vă angrenați în numeroasele rutine care au generat reușitele trecutului, iar trecutul nu funcționează întotdeauna în viitor. În loc să vă blocați în bunele și vechile rețete, luați-vă obiceiul de a încerca o altă cale, de a face altceva, ceva ce nu vă este familiar. Vă veți simți tânăr și veți experimenta idei noi.

Găsiți conexiuni între experiențe

Ideile mari sunt adesea rezultatul conexiunii între două elemente în aparență fără legătură. Este punctul comun între marii inventatori, de fapt creativitatea venea din simbioza unor elemente până atunci distincte. Un mare creativ reușește această sinteză fără să-și dea seama, totul i se pare evident. El a știut să facă legătura între experiențele trăite și să le sintetizeze într-una nouă. Dacă a reușit, este pentru că a gândit mai mult decât alții, și-a lăsat mintea să vagabondeze și și-a oxigenat neuronii printr-o paranteză intelectuală.

Rămâneți deschiși față de magie

Ideile îl caută adesea pe cel care le va dezvălui. Forme de viață fără substanță, cu o voiță inerentă de a se manifesta. Dacă rămâneți deschis spre o lume în care noutățile, inovațiile, creațiile dau pe dinafară, dacă credeți fără încetare că ideile își caută arhitectul, stăpânul sau pe cel care să le agațe, atunci le puneți într-o bună dispoziție pentru a ajunge într-o zi fericitul ales.

Articole complementare recomandate:

Interesul de a vă defini reușita pentru a o atinge mai ușor

Ce înseamnă să fii lider inovator în ziua de azi

Puterea de a nu face nimic pentru a fi mai performant

Despre poezie şi afaceri

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *