Blog

Blog

Comments (0) - Uncategorized

Sunteți candidații potriviți pentru un startup?

Dacă vă plictisiți într-o corporație, dacă vi se pare că nimic nu se schimbă este un semn bun, vă veți simți bine într-un start-up, unde rezultatul muncii se vede, se participă la decizii, dar se muncește mai mult și se câștigă mai puțin. Pentru a ști dacă vă veți simți bine într-un start-up, iată punctele importante care trebuie analizate.

Un interviu de angajare rapid și atipic

Interviul dumneavoastră de angajare va fi adesea foarte rapid, un interviu prin telefon, un prânz improvizat cu unul dintre fondatori sau o serie de întâlniri pe parcursul unei zile. Trebuie să vă pregătiți să răspundeți la întrebări atipice și să faceți față unor situații dificil de prevăzut, cum ar fi întâlniri de grup sau intrări direct în subiect. Cv-ul dumneavoastră nu are mare importanță, determinante sunt comportamentul spontan și stilul dumneavoastră.

Un proces de recrutare accelerat

O propunere vă poate fi făcută chiar după o primă întâlnire. Ca o regulă generală sunteți primit de opraționalul care coordonează postul prevăzut, mai curând decât de un recrutor sau un serviciu de resurse umane cum este cazul întreprinderilor mari. Dacă un post vă este oferit pe loc după o primă întrevedere, acordați-vă timpul de a cântări elementele pro și contra, interesați-vă la maximum și examinați cu grijă această oportunitate. Dar nu întârziați prea mult pentru că poate fi o altă manieră de a vă judeca.

Competențele dumneavoastră sunt importante, dar nu suficiente pentru a-l convinge pe interlocutorul dumneavoastră să ia o decizie. Mai mult decât în cazul unei recrutări într-o întreprindere mare, interviul este ocazia pentru recrutor de a vă descoperi personalitatea și starea de spirit, compatibilitatea lor cu cultura, iar pentru dumneavoastră de a aprecia valorile purtate de tinerii fondatori. Într-un start-up fără cravată lumea se tutuie, ignoră ierarhia, cultivă modul proiect, celebrează succesul, aniversările, sosirile și plecările. După perioade de stres maxim vine momentul relaxării și amuzamentului la cursuri de seară sau serate festive. Vă place sau nu, interesați-vă. Cultura este adesea foarte puternic marcată. Este mai bine să validați că vă veți simți bine și chiar să o apărați.

Un salariu low-cost, dar câștigător

Start-up-ul nu are mijloace importante și nu oferă condiții generoase, nici măcar un salariu la nivelul pieții. Nu se intră într-o aventură pentru o mărire, din contră vă poate fi oferit în compensație cu o scădere efectivă un pachet de acțiuni sau părți sociale. Fondatorul apreciază această abordare, care este în ochii lui semnul angajamentului dumneavoastră de a munci susținut. Opțiunile de acțiuni, complet virtuale la început, devin un adevărat jackpot dacă afacerea reușește.

A fi autonom și autosuficient

Noul dumneavoastră șef nu vo oferă un mediu de lucru care vă cocoloșește. Nu există secretară, nici servicii la dispoziția dumneavoastră, nici proceduri… Într-un start-up vă faceți treaba, dar și sarcinile periferice din amonte sau aval care vă permit să o faceți bine, cum ar fi configurarea unui ordinator, instalarea unui program, învățarea unei tehnici noi, într-un management orizontal care privilegiază legătura de proximitate cu directorul și colegii. Dacă nu sunteți foarte autonom, chiar autosuficient, locul dumneavoastră nu este într-o asemenea firmă.

A munci de două ori programul normat

Cele 40 de ore sunt prea puțin adaptate tinerelor întreprinderi care necesită o investiție colosală de timp pentru a face afacerea să decoleze. Fiecare colaborator muncește ca un nebun sau un pasionat. Această implicare, instalată în general în mod spontan, federalizează și entuziasmează. În schimb, puteți profita la maxim de suplețea orarelor, să practicați munca la domiciliu, să vă ocupați de familie, fiind judecat după rezultate și nu după timpul petrecut la birou.

Stres și aventură fără garanția zilei de mâine

Totul se poate schimba oricând, biroul în care lucrați, perimetrul de responsabilitate, grupul de colaboratori, strategia întreprinderii. Reviziile se succed ameliorărilor și asta destabilizează și necesită flexibilitate. Toată lumea poate să vă pară cool și fără probleme chiar și atunci când sunt încovoiați de muncă și stresați la maximum. Oricare v-ar fi vârsta, dacă aveți gustul stabilității sau aveți grija unei familii, treceți mai departe. În schimb, aruncați-vă dacă sunteți gata să vă asumați riscurile unei aventuri.

Și până la urmă, să știți că schimbările accelerate ale momentului au tendința să transforme majoritatea companiilor în asemenea start-up-uri flexibile…

Articole complementare:

Despre prezenteism

Managementul pesimiștilor

Sunteți siguri că v-ați ales jobul potrivit?

Erorile pe care antreprenorii le-ar putea evita

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *