Blog

Blog

Comments (0) - Uncategorized

Optimizarea productivității

Nu există nicio îndoială că există o grămadă de instrumente de productivitate pentru a ajuta orice persoană ocupată cu dirijarea unei afaceri și totuși cei mai mulți proprietari și le descoperă pe ale lor, iar productivitatea echipelor lor nu este la nivelul potrivit pentru a produce rezultatele necesare pentru atingerea țintelor. Întotdeauna mai există câteva lucruri care par a trebui făcute.

Lucrurile pot funcționa și în sens invers și oamenii care au mult timp pot adesea realiza că nu sunt atât de productivi cum și-ar dori să fie.

Deci ce putem face în această privință? În majoritatea cazurilor productivitatea scăzută provine dintr-un management de slabă calitate, fără o programare sau cu prea puțină pentru a determina ceea ce este important. Iată câteva sfaturi a căror aplicare vă va conduce productivitatea spre un alt nivel:

    • Lucrați după un plan. Ca proprietar de business puteți învârti destule farfurii și puteți descoperi că a găsi timpul pentru a planifica și a implementa planul poate fi dificil, dar rămâne esențial. Pentru a aduna un plan care să funcționeze luați în considerare toate zonele afacerii dumneavoastră: vânzări, marketing, finanțe, producție etc., și puneți-vă această întrebare: „dacă fiecare dintre celelalte zone ale afacerii rămân la același nivel de performanță, care este zona în care dacă se fac schimbări acestea vor avea un impact maxim?” Răspunsul vă va indica zona cea mai importantă de modificat a afacerii dumneavoastră. Fixați lucrurile aici și apoi puneți-vă din nou întrebarea, altfel spus păstrați-vă planul subțire. Dacă aveți una sau două ținte le veți atinge probabil. Dacă aveți 10 ați putea atinge una sau două, iar pentru 10-20 de ținte veți obține probabil Zero.
    • Intrați într-o rutină. Planificați-vă ziua de mâine în seara dinainte. Natura detestă vidul. Altfel spus, dacă nu vă umpleți singuri ziua cu ceea ce este important să realizați puteți fi siguri că altcineva o va face pentru dumneavoastră. Blocați-vă timpul pentru sarcinile importante și fiți siguri că aveți timp peste zi să lucrați la planul dumneavoastră. O dată ce v-ați angajat la asta veți căpăta un nou obicei care vă va folosi în moduri pe care nu le-ați imaginat vreodată.
  • Făceți-vă un calendar vizual. O dată cu apariția dispozitivelor mobile un calendar vizual poate părea o relicvă a trecutului. Provocarea este însă că uneori ceea ce nu vedeți vă iese din minte. Chiar dacă ne punem un reminder în calendarul mobil, cel mai adesea uităm de el. Un calendar tradițional care este permanent „în fața dumneavoastră” acționează ca un reminder vizual constant și vă va ajuta să țineți socoteala zilelor, lunilor și anilor.
  • Țineți un ochi pe ceea ce vă distrage atenția. Acestea pot include remindere pe mail, muzică pe fundal sau chiar bătrânul „Aveți un minut?” (și știm cu toții ce înseamnă acest lucru). Fiecare întrerupere vă distruge concentrarea, vă întrerupe sarcina și cu cea mai bună putere de concentrare din lume vă va lua ceva timp să vă îndreptați din nou mintea spre locul potrivit și să continuați. Păstrarea unui jurnal a ceea ce vă distrage atenția îi va surprinde pe mulți dintre dumneavoastră, iar unii vor descoperi că jumătate din ziua lor de lucru este mâncată de întreruperi. Prin ținerea jurmnalului, veți fi acum conștient despre ce vă abate din drum și veți fi în stare să puneți la punct un sistem care să-i oprească pe viitor. Se poate să aveți nevoie să învățați un cuvânt simplu „NU”.
  • Îndreptați-vă picioarele. Cu cea mai mare dorință din lume și tot veți constata evaporarea concentrației după o anumită perioadă de timp. Această perioadă poate fi de la 7 minute până la câteva ore pentru cei care se pot concentra extraordinar. Ceea ce trebuie să faceți este să vă găsiți ciclul natural și să construiți pauze în jurul acestui ciclu. Pledoaria pentru pentru pauze poate părea stranie când vorbim despre productivitate, dar uneori ceea ce aveți nevoie este o îndreptare a picioarelor, o gură de aer proaspăt pentru a vă schimba starea mentală și a reveni pentru completarea sarcinii.
  • Scăpați de gena perfecționismului. Perfecțiunea este un mit și dacă veți aștepta atingerea ei pentru a începe ar trebui să fiți pregătit pentru o așteptare lungă și neproductivă. Este adevărat, se spune că încercând să atingeți perfecțiunea puteți atinge excelența…
  • Nu vă îngropați singuri. Probabil nu veți avea niciodată timp să faceți totul. Dacă veți intra într-o rutină de a face 2-3 lucruri importante în fiecare zi, ceea ce va ține planul dumneavoastră în mișcare, veți începe să observați un efect ondulatoriu. Dintr-o dată veți începe să vă simțiți mai stăpân pe timpul dumneavoastră, iar cheia este să tindeți spre consistență nu spre perfecțiune.

 

Începeți să aplicați aceste sfaturi și vedeți ce se întâmplă.

În loc de concluzie, iată câteva gânduri inspiraționale:

„Timpul este moneda cea mai valoroasă din viața noastră. Dumneavoastră și numai dumneavoastră veți determina cum va fi cheltuită această monedă. Aveți grijă să nu-i lăsați pe alții să o cheltuiască pentru dumneavoastră.” Carl Sandburg

„Vestea proastă este că timpul zboară. Vestea bună este că dumneavoastră sunteți pilotul.” Michael Altshuler

„Cea mai importantă alegere pe care o facem în viață este ce alegem să fie important.” Michael Neil

„Timpul este viață. Este ireversibil și de neînlocuit. A pierde timp înseamnă a pierde viață, dar a stăpâni timpul înseamnă a vă stăpâni viața și a face maximum din ea.” Alan Lakein

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *