Blog

Blog

Comments (2) - Uncategorized

Ce este atitudinea?

Atitudinea este modul obișnuit de gândire a fiecăruia.

Folosim cu toții atât de des acest cuvânt „atitudine” încât ni se pare de la sine înțeles că o putem defini perfect, dar când trebuie să o facem în scris pare destul de dificil. Cea mai simplă definiție ar fi „mod fixat de gândire”. Atitudinea se manifestă prin comportamentul fiecăruia. Poate fi schimbată cu siguranță doar atunci când cineva dorește și acționează 100% pentru a se schimba. Este un proces prin care trebuie să treceți și care necesită timp. Și toate astea într-un moment în care este dificil de înțeles diferența dintre bine și rău și mai apoi dintre alegerile pe care le faceți. Chiar și natura joacă un rol. Poate că putem adăuga convingerea amestecului nostru. Modul în care vă gândiți la dumneavoastră în interior contribuie la modul în care vă manipulați interacțiunile personale cu ceilalți. Judecățile subconștiente despre ceea ce sunteți în sensul personalității și a stării de spirit vă influențează.

Atitudinea este compilația și calitatea gândurilor transpuse de creier pentru personalitate și starea de spirit, care traversează toată existența umană. „Atitudinea” este o acțiune personală a indivizilor locuită de obiceiuri, cultură și acceptarea comportamentelor cu obiectele cosmosului altele decât persoana dumneavoastră și care este conectată cu ființe și lucruri. Atitudinea se schimbă din când în când, nu durează mult și este bine primită sau nu în funcție de condiția mentală, care este un fenoment dependent de efecte variate, controlabile sau nu. Atitudinea pe scurt este „modul în care reacționați în orice situație care apare.” Se dezvoltă pe baza convingerilor, cunoștințelor, experienței, educației, a companiei în care sunteți, trăsăturilor înăscute și a incidentelor semnificative din viața dumneavoastră. Trebuie să adoptați atitudinea de a vedea lucrurile într-un mod pozitiv și să alegeți acțiunile cu entuziasm, asumându-vă un risc moderat cu un optimism realist. Dacă aveți o atitudine de pesimism și neajutorare, trebuie să o schimbați pentru a trăi mai bine. Cu cât mai repede începeți să vedeți viața cu atitudinea corectă, cu atât mai bine vă veți așeza pe această frumoasă planetă.

Cunoștințele, abilitățile și competența nu reprezintă atitudinea. Există un triplu „A” pentru atingerea scopurilor: Atitudinea, Aptitudinea și Altitudinea. Competența este legată mai mult de Atitudine – Cunoștințele și Abilitatea pentru o lucrare anume. Este mai legată de precizia fără greșeală. Competența este legată de performanță și de rezultat. Dacă aveți atitudine puteți obține toate acestea, dar invers nu există nicio garanție. Existența atitudinii vă face pozitiv și grijuliu, vă ajută să realizați ceva, iar altitudinea vă conduce spre imaginea de ansamblu. Totuși, pe viitor, competența ar putea fi preluată până la un punct de Inteligența Artificială. Atitudinea față de Umanitate va trebui să fie relevantă. Oamenii pentru a fi eficienți trebuie să stăpânească trăsături ca empatia, sensibilitatea socială, povestirea, umorul și creativitatea pentru a câștiga un avantaj în epoca mașinilor inteligente.

Atitudinea este un răspuns comportamental. Se dezvoltă pe baza înțelegerii fiecăruia, antrenată de mediul înconjurător, educație și circumstanțe. Este o vibrație a personalității umane, care transpiră în afară și afectează lumea exterioară prin intermediul frecvenței acestei vibrații. Cu cât această frecvență este mai înaltă, cu atât atitudinea devine mai pozitivă, grijulie, drăgăstoasă și de compasiune. Atitudinea este tratarea muncii în mod pozitiv sau negativ. O persoană cu cunoștințe și abilități poate să nu aibă atitudine și deci să nu muncească. De obicei știți ce vă face să vă comportați într-un anumit mod și de ce luați anumite decizii. Mulți dintre dumneavoastră nu vor să le admită atunci când aceste decizii nu vin din standardele mai înalte pe care vi le-ați fixat pentru dumneavoastră! Deci, în loc să-i blamați pe alții, să căutați scuze, mai bine admiteți adevărul față de dumneavoastră și toți ceilalți.

Atitudinea este un mod de gândire și un mod de a privi problemele. Modul în care cineva privește o problemă, provocare sau amenințare depinde de atitudinea persoanei, dacă este pozitivă o ia ca pe o provocare sau ca pe o oportunitate, iar dacă este negativă o va percepe ca pe o amenințare sau o mare problemă. Atitudinea constituie convingerea persoanei, emoțiile atașate acestei convingeri și partea de acțiune rezultată din amândouă.

Comments (2)

  • Teknik Telekomunikasi

    4:23 PM, November 2023

    Atitudinea influențează comportamentul și reacțiile noastre. Cum vă modelați atitudinea? Care sunt elementele cheie pentru o atitudine pozitivă și constructivă?

    regard Tel U

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *