Blog

Blog

Comments (0) - Uncategorized

Cum să vă optimizați spațiul de lucru pentru creșterea productivității

Birourile nu sunt numai o vitrină pentru orice întreprindere. Un adevărat spațiu de viață, ele pot avea o influență asupra productivității colaboratorilor dumneavoastră. Amenajare, luminozitate, tip de mobilier, organizarea spațiului, tot atâtea detalii care nu trebuie neglijate pentru a nu decupla motivarea echipelor dumneavoastră și a reduce costurile.

Birouri individuale sau open space?

A opta pentru o structură deschisă prezintă numeroase avantaje. În primul rând aceasta permite raționalizarea spațiului și deci o diminuare a costurilor. Pe de altă parte, facilitează comunicarea între echipe și favorizează o dinamică de lucru colaborativă care poate fi, la un moment dat, mai eficientă. În schimb, anumiți salariați pot fi deranjați de zgomotul neîncetat sau de o anumită pierdere a intimității. O alternativă constă în instalarea unor separatoare acustice pentru a conserva avantajele spațiunlui deschis și a minimiza inconvenientele.

Amenajarea spațiilor de odihnă

Este important să le propuneți colaboratorilor dumneavoastră locuri amenajate care să le permite o deconectare, dar și discuții informale. Sălile de mese sau de odihnă, un salon sunt la fel de importante ca o sală de ședințe sau un punct de primire. Aceste spații sunt indispensabile pentru starea de bine a salariaților.

Optați pentru amenajări inteligente

Alegerea echipamentelor de birou, cum ar fi scaunele, dulapurile sau casetele nu se face oricum, printr-o improvizație. Ergonomia postului de lucru ameliorează confortul și performanța salariaților. Mijloacele de depozitare modulabile și sistemele de arhivare adaptate pot fi aliați prețioși care facilitează căutarea documentelor și furnizează un câștig de timp deloc de neglijat.

A lucra în cele mai bune condiții

O lumină prea puternică sau, din contră, insuficientă, neoane care pâlpâie, un mobilier de birou de proastă calitate pot dăuna confortului salariaților dumneavoastră. Câteva plante verzi și o decorație atractivă pot face cu adevărat diferența.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *