Blog

Blog

Comments (0) - Uncategorized

Cum să vă dezmeticiți când ați scăpat lucrurile din mână

Este foarte dificil să faci față când lucrurile merg rău, când rezultatele nu sunt cele așteptate și mai ales când simțiți că ați pierdut controlul. Trebuie totuși să vă jucați rolul de manager sau de patron de întreprindere, să luați deciziile bune pentru a o repune pe șine. Dacă întreprinderea nu merge bine, dumneavoastră trebuie să fiți la înălțime pentru a lua măsurile care se impun pentru a o relansa, oricât de dureroase și de nepopulare ar fi ele. Iată câteva repere de luat în considerare pentru recâștigarea controlului.

Înțelegerea și canalizarea stresului propriu

Toți avem comportamente prestabilite când simțim venirea crizei. Vă puteți ascunde, trece într-un mod de surmenaj, vă puteți simți vinovat sau să dați vina pe toată lumea. În aceste momente de destabilizare, esențialul este să evitați ca teama să vă influențeze decisiv comportamentul și să vă împiedice să luați decizii clare asupra ceea ce trebuie să faceți pe viitor.

A ști de ce lucrurile merg prost

Este ușor să vedeți cea mai recentă decizie proastă pe care ați luat-o, cum ar fi recrutarea unui colaborator sau pierderea unui client important, dar este adesea dificil de înțeles de ce întreprinderea dumneavoastră a deviat de la traiectoria corectă. Deciziile dumneavoastră recente reflectă o parte a întreprinderii, dar nu totalitatea sa. Întreprinderea stabilă, așezată pe baze solide, sănătoase, nu dă faliment din cauza unei decizii proaste recente. Cauza fragilității sale trebuie căutate în bazele de pornire, care probabil nu au fost abordate.

Atenție! Deși, în majoritatea cazurilor, soluțiile se află în interiorul îmtreprinderii, ele pot fi văzute doar din afara ei. Uneori este necesar să vă acordați un scurt moment de respiro, să faceți un pas în spate pentru a avea o imagine de ansamblu.

Luarea măsurilor decisive

De îndată ce ați identificat cauza profundă, reală, nu mai trebuie să tergiversați, trebuie să acționați: dacă ultima recrutare a fost o greșeală, nu puteți și nu trebuie să păstrați această persoană, ci trebuie să vă despărțiți rapid de ea. Dacă singura modalitate de a vă onora creanțele este de a accepta o comandă pe care, în general, nu v-ar plăcea s-o luați, este momentul s-o faceți, accordând în același timp atenție clienților cu care vă place să lucrați.

Refuzați fatalitatea

Gândirea fatalistă, acceptarea faptului că lucrurile merg prost pentru că nu se poate altfel, este o formă de disperare care vă poate invada din când în când, atunci când jocurile sunt făcute. Dar această reacție epuizantă vă transformă de fapt în victimă. Poate că este încă timp pentru a lua o decizie dificilă care poate salva întreprinderea. Trebuie să fiți atent la modul în care puteți ameliora situația și să refuzați orice fatalitate.

Refuzul asfixierii prin datorie

Mult prea multe întreprinderi cad în această capcană care le împiedică să continue o strategie solidă pentru răsturnarea situației: un flux de numerar subțire și un grad de îndatorare din care este aproape imposibil de ieșit. Aveți grijă ca întreprinderea dumneavoastră să nu se îndatoreze, adică dați dovadă de înțelepciune și prudență. Nu reînnoiți echipamentele prea repede, diminuați cheltuielile fixe reducând birourile, recurgând, dacă este posibil, la munca la domiciliu sau externalizând anumite funcții. Acestea sunt decizii dificile, dar care trebuie luate când încă mai este timp, înainte ca greutatea datoriei să vă paralizeze complet.

Revenirea la viziunea inițială

Atunci când v-ați lansat afacerea, ați avut probabil o viziune direcționată, știați ce vreți să faceți, cum, cu cine și care erau perspectivele. Evenimentele v-au constrâns proiectul și v-au condus acțiunile într-un asemenea mod încât întreprinderea dumneavoastră departe de a fi înfloritoare, s-a trezit îndepărtată de viziunea dumneavoastră inițială. Trebuie să vă conectați din nou la ceea ce v-a inspirat la început, să reveniți la sursă pentru a găsi din nou energia necesară pentru a schimba lucrurile. În realitate, fiecare întreprindere întâmpină obstacole. Reușiți să prosperați dacă învățați din aceste eșecuri și ocolișuri, și răsturnați situația inspirându-vă din viziunea originală. Priviți în mod obiectiv unde se află întreprinderea și luați măsurile care se impun. O puteți pune din nou pe șine dacă vă asumați încă o dată rolul de lider.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *