Blog

Blog

Comments (0) - Uncategorized

Interesul de a vă defini reușita pentru a o atinge mai ușor

Reușita variază de la un angajat la altul. Ea se manifestă sub diferite forme cum ar fi prestigiul unui titlu, remunerația, puterea exercitată în cadrul unei organizații sau considerația socială. Și atunci ce înseamnă reușita pentru dumneavoastră? După ce reușită profesională alergați?

De ce este importantă definirea unei cariere reușite

Mai multe motive justifică osteneala de a o defini. Dacă nu vă blocați în minte ce înseamnă o carieră reușită vă va fi greu să știți unde vă aflați sau pur și simplu dacă sunteți fericit acolo unde vă aflați în carieră. Astăzi, în aceeași viață, puteți avea mai multe activități, mai multe cariere și în consecință ami multe obiective de reușită. Acest lucru înseamnă că, la începutul carierei, cu cât acordați mai mult timp pentru a hotărâ ce doriți să faceți în carieră, cu atât vă puteți concentra pentru a lua măsurile potrivite. Acest lucru înseamnă că de câte ori schimbați activitatea trebuie să vă redefiniți obiectivul reușitei. Într-un post puteți viza o împlinire managerială, în altul plăcerea de a cuceri o nouă piață sau satisfacția de a transmite un savoir-faire și de a crește niște colaboratori. Totul este să vă revizuiți obiectivele de fiecare dată și să nu vă înșelați în alegerea lor.

Reușita pentru dumneavoastră, pentru anturaj sau pentru societate

Puteți estima că reușita înseamnă urcarea eșaloanelor ierarhice pe parcursul anilor, sau conducerea unei echipe din ce în ce mai numeroasă. Este ceea ce se numește o reușită verticală în organigramă, efective încadrate și remunerație. Dar cu generațiile Y și Z și aplatizarea structurilor, reușita se schimbă. Lucrând într-o companie care vehiculează valori în armonie cu valorile dumneavoastră, reușita poate surveni atât în viața profesională, cât și în cea personală, iar atunci când este vorba de găsirea unui echilibru între ele, aceasta poate fi de asemenea sentimentul unei realizări sau fericirea la locul de muncă. Definiția reușitei este foarte subiectivă și variabilă.

Cine vă definește reușita profesională?

Reușita poate acoperi multe lucruri, și a priori nimeni nu poate spune dacă ați reușit sau nu. Dumneavoastră sunteți cel care trebuie să o simțiți și să înțelegeți. Dacă nu vă definiți reușita pe care vreți să o atingeți în viața profesională, acest lucru înseamnă că altcineva a făcut-o sau o va face pentru dumneavoastră. Cu siguranță puteți avea norocul ca ea să se deruleze în mod convenabil. Este mai bine totuși, pentru a ajunge la un rezultat, să definiți ținta pe care o vizați. Cum vă veți da seama că ați atins-o? Secretul constă într-o identificare corectă pentru a fi cu adevărat atinsă.

Beneficiul unei reușite profesionale definite

Atunci când vă definiți reușita profesională vă puteți concentra asupra a ceea ce este important în călătoria profesională care cunoaște urcușuri și coborâșuri, răsturnări, erori și succese. Pentru a vă măsura reușita trebuie să identificați să să ierarhizați criteriile care o caracterizează cum ar fi relațiile cu colegii, cu patronul, alte servicii din întreprindere, precum și obiectivele dumneavoastră de formare profesională, în privința competențelor pe care trebuie să le acumulați, sau suma salariului dumneavoastră ori rezultatele obținute de către întreprindere. Puteți ameliora această proiecție a succesului adăugând criterii cum ar fi mișcarea în organigramă, cifra de afaceri pe care o generați, reputația în organizație sau în exteriorul ei, semnele de recunoaștere socială a progreselor dumneavoastră.

 Cum să ajungeți la reușita profesională

Mai întâi trebuie să vă gestionați cariera așa cum vă gestionați compania. Pentru a vă crește succesul trebuie mărită valoarea adăugată pe care o furnizați către categoria de reușită pe care ați fixat-o ca țintă. Aveți interesul să vă construiți cariera în jurul a ceea ce vă place, în jurul unei rețele de contacte mobilizate de către aceleași centre de interes cu ale dumneavoastră, întreținute în mod regulat prin schimburi. Un alt avantaj al unei reușite bine definite este că vă permite să vă specializați în competențele necesare atingerii ei și de a le ameliora. Vizați un scop bine desenat și reușita va fi mai bună, mai ușoară, mai comfortabilă, liniștitoare și eficientă, față de o reușită definită doar în general. Chiar și cu o țintă bine identificată, sunt necesare eforturi pentru a obține rezultatele pe care le doriți. Dacă nu definiți clar ce înseamnă pentru dumneavoastră reușita, nu veți ști niciodată când ați atins-o.

Dar reușita ultimă este de a fi satisfăcut de viața dumneavoastră, ceea ce vă conduce la o relativizare a reușitei profesionale și la a defini ceea ce reprezintă pentru dumneavoastră reușita personală în care cealaltă se inserează cu mai multă sau mai puțină importanță în funcție de perioada vieții active. Acesta se numește un proiect de viață.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *