Blog

Blog
Sfaturi de leadership pentru manageri

Comments (2) - Uncategorized

Sfaturi de leadership pentru manageri

Atâta vreme cât formarea profesională în leadership este foarte importantă în lumea afacerilor, de ce oare avem atât de puțini lideri eficienți? Răspunsul ar putea consta în faptul că multă lume separă actele de leadership de cele de lider.

Ei văd leadership-ul ca pe ceva la care lucrează mai curând decât ca o descriere a ceea ce sunt cu adevărat.

De fapt leadership-ul ne arată drumul pentru o bună dezvoltare a ceea ce suntem. Dacă vrem să fim mai eficienți cu ceilalți, trebuie mai întâi să fim mai eficienți cu noi înșine.

Cum arată un formator de management eficient?

Există trei calități principale în leadership: naturalețea, elocvența și crearea valorii. Naturalețea se referă la o legătură între interiorul și exteriorul unei persoane. Adevărații lideri sunt deschiși spre ambele, dar și spre calitățile lor imature. Oamenii care înțeleg cine sunt au tendința de a avea mai multă influență prin ceea ce spun și să genereze un efect mult mai puternic asupra unei organizații.

Ce separă liderii geniali în management de restul grupului?

Majoritatea dintre noi știm mai mult despre hobby-urile noastre favorite sau despre un loc de vacanță decât știm despre noi înșine. Leadership-ul vine din unul dintre aceste două locuri: personalitate sau caracter. Calitățile sunt doar o parte a personalității noastre, un pretext pe care l-am creat pentru a ne proteja de tensiunile exterioare și de îngrijorările interne. Caracterul este esența a ceea ce suntem; trece dincolo de ceea ce facem. Este semnificativ să marcați limitele care indică dacă sunteți un caracter sau vă bazați pe o personalitate. În ce condiții aveți tendința de a vă bloca? Când exagerați?

O altă trăsăstură a leadership-ului este propria exprimare. Înseamnă asta „să vorbiți deschis”? Înseamnă de fapt mult mai mult. Cât de des ați tăcut în loc să spuneți ceva care simțeați că este vital numai pentru că erați nervos față de comunicarea personală? Cât de des ați arătat o modestie improprie față de ceva de care erați cu adevărat mândru? Expresia naturală trece dincolo de relatarea faptelor. Ea demonstrează o asemănare totală între ceea ce sunteți și ceea ce faceți și spuneți.

Liderii formați în management sunt judecați după rezultate. Cum se traduce expresia naturală în crearea valorii? Liderii crează valoarea prin asociere. Dar mulți dintre lideri au încă falsa impresie că ei sunt cei care fac lucrurile să se întâmple cu adevărat. Admiterea faptului că nu dețineți toate soluțiile este un mare pas în clădirea unor relații superioare, dar și a obținerii unui rezultat mai bun.

Alte articole recomandate:

Ce nu vor îndrăzni niciodată să vă spună colaboratorii dumneavoastră

Atunci când creșterea rimează cu încrederea

Secrete pentru a fi crezut, plăcut și respectat

Jocul se schimbă – tendințe care schimbă vânzările

Comments (2)

  • Fane

    7:55 PM, April 2022

    Excelent articol

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *