Pentru o mai bună reușită în viață
Succesul este o noțiune subiectivă. Și totuși, în ierarhia nevoilor a lui Maslow, nu puteți fi dumneavoastră însăși atâta vreme cât nevoile dumneavoastră vitale nu sunt satisfăcute. Dacă nu mâncați cât trebuie, vă lipsesc banii, dragostea sau respectul, nu puteți să vă simțiți bine în propria piele. Să ne concentrăm asupra soluțiilor care vă propulsează spre partea superioară a piramidei lui Maslow pentru a reuși în viață.
Creșterea propriei încrederi prin acțiune
Katty Kay și Claire Shipman, autoare ale „Codului încrederii”, subliniază că succesul depinde atât de încredere cât și de competență. Lipsa de încredere duce la inacțiune, în timp ce acțiunea și decizia întăresc credința în propria capacitate de a reuși, iar încrederea se acumulează pe măsura muncii crâncene, prin intermediul micilor succese și chiar a eșecurilor. Acțiunea și încrederea se alimentează într-o spirală ascendentă care conduce către reușită.
Lărgirea propriei autenticități
Autenticitatea este o trăsătură foarte râvnită a leadership-ului, cu ideea dominantă că cel mai bun lider își cunoaște propriile valori, este fidel lui însuși și ia deciziile în funcție de aceste valori. Dacă sunteți director general nou promovat, nu puteți mărturisi colaboratorilor dumneavoastră că sunteți stresat la ideea că trebuie să-i conduceți. Ați pierde toată credibilitatea în ochii lor în momentul în care au nevoie de un șef încrezător, care le arată obiectivul de atins și cum să ajungă la el. Imitarea calităților unui lider care reușește nu înșeală pe nimeni și nu înseamnă pur și simplu că sunteți pe cale să deveniți unul.
Ameliorarea competențelor sociale
Conform cercetărilor întreprinse la UCSB de către economista Catherine Weinberger, șefii de întreprinderi cei mai prosperi excelează atât în capacitatea cognitivă cât și în competențele sociale, ceea ce nu a fost întotdeauna cazul. Cel care este inteligent și abil social câștigă astăzi în afaceri. O mare putere intelectuală nu este suficientă dacă trăiți într-un deșert. O rețea de relații excepțională nu vă va servi la nimic, dacă nu aduceți o valoare adăugată mare.
Întârziați momentul gratificației
Experiența clasică făcută în 1972 constă în plasarea unei nalbe în fața unui tânăr elefant cu promisiunea unei a doua dacă se poate abține s-o mănânce timp de 15 minute, timp în care cercetătorul lipsește din sală. Studiile conduse în cursul acestor 40 de ani au arătat că elefanții care au rezistat au devenit adulți cu competențe sociale mai bune, mai puțin atinși de obezitate și mai în măsură capabili să facă față stresului. Ameliorarea capacității proprii de a întârzia lucrurile, cum ar fi mâncare unei bomboane, ar putea fi garanția unui viitor mai echilibrat. A vă angaja să faceți ceva funcționează. Începeți cu ceva de mică amploare. Alegeți un lucru care poate fi ameliorat progresiv în fiecare zi și lansați-vă în idei care vă iau mai puțin de două minute pentru a le realiza. Cei mai buni atleți, muzicieni sau șefi de întreprindere sunt mai coerenți decât alții, arată o mai bună stăpânire de sine atunci când toată lumea se încurcă în urgențele vieții cotidiene și se luptă cu amânările.
A fi pasionat și a persevera pe termen lung
Una dintre caracteristicile care prezice o reușită aproape sigură este anduranța. Este ceea ce vă permite să vă construiți viitorul, zi după zi și nu numai pentru o săptămână sau o lună, ci pentru ani întregi, de a munci dur pentru a face ca acest viitor să devină o realitate. Înseamnă să trăiești viața ca un maraton și nu ca un sprint.
Adoptarea unei mentalități de creștere
Studiile au demonstrat-o, percepția pe care o aveți despre propria personalitate vă afectează capacitatea de a fi fericit și de a avea succes. Dacă aveți un „spirit fixist”, aveți tendința de a crede că lucrurile cum ar fi caracterul, inteligența și creativitatea dumneavoastră sunt imuabile, iar evitarea eșecului este o modalitate de a vă dovedi abilitatea și inteligența. Dacă aveți o „mentalitate de creștere”, sunteți înclinat să vedeți eșecul ca pe o modalitate de creștere, de a accepta provocările, de a persevera împotriva curentului, de a vă însuși critica și de a atinge niveluri mai înalte de reușită. Cu o asemenea stare de spirit totul este posibil. Pentru dumneavoastră adevăratul potențial rămâne să fie dezvăluit și nu se poate prevedea ceea ce poate fi realizat prin ani de pasiune, de muncă și de ucenicie.
Investiția în relația afectivă
Psihiatrul George Vaillant a urmărit timp de decenii viața a 228 de bărbați de la Harvard începând cu 1938-1940. El a ajuns la o concluzie pe care o cunoașteți deja: dragostea este cheia fericirii. Chiar dacă reușiți în munca dumneavoastră, adunați zeci sau sute de mii de euro și vă bucurați de o sănătate bună, fără afecțiune și dragoste nu veți fi fericit. Studiul său arată că fericirea depinde de dragoste și de capacitatea dumneavoastră de a evita tot ceea ce în timpul vieții dumneavoastră vă îndepărtează de ea.
Alte articole recomandate:
Un conducător are dreptul la eroare?
Cum își păstrează puterea directorii disperați după ea