Blog

Blog

Comments (0) - Uncategorized

Cum să transformați gelozia într-un puternic levier al carierei dumneavoastră

Promovare, succes, talent oratoric, bunăvoința directorului… Vă invidiați un coleg și riscați să vă lăsați invadat de lipsa de încredere și de resentimente. Întreprinderea este teatrul luptei pentru putere, al emulației și al competițiilor, care pot deveni rivalități și infamii. Dacă nu sunteți atent, gelozia vă poate învenina viața. Și totuși, când invidiați competențele unui coleg vă formați și vă transformați. Iată cum puteți transforma gelozia într-un puternic levier al carierea dumneavoastră.

Comparația nu este un motiv

Întreprinderea este un teren favorabil pentru sentimentul complex de gelozie. Sunteți comparat cu ceilalți și pus în competiție. Să luăm următorul exemplu, sunteți felicitat în mod regulat de către patronul dumneavoastră, vă gândiți că veți fi promovat, până când aflați că postul pe care-l vizați este încredințat unuia dintre colegi. Vă simțiți nedreptățit, neînțeles și simțiți ranchiună și gelozie. Este mai bine să luptați contra autodenigrării și să faceți un pas înapoi. Decizia care vă displace nu a fost luată poate în funcție de o comparație a potențialului dumneavoastră cu cel al colegului. Dacă gelozia este un sentiment uman, ea nu trebuie să vă ruineze cariera. Evitați orice fatalism și rumegarea frustrării. Din contră, acționați, găsiți-vă o motivație în această competiție și transformați-vă gelozia în furie de a învinge. Puneți-vă acțiunile și comportamentul sub semnul întrebării. Este cel mai bun mod de a vă dovedi valoarea și de a reuși. Transformați această emoție și utilizați-o ca pe o trambulină pentru a sări și a vă autodepăși.

O soluție simplă

Pentru început dați dovadă de curiozitate referitor la dumneavoastră înșivă, meritați. Puneți-vă întrebări de bază: Ce este important pentru mine? Ce mă face fericit? Ce încerc să ating? Ce vreau să evit? Puteți de asemenea să vă întrebați ce vă entuziasmează. Dar mijlocul cel mai eficient pentru identificarea direcției pe care trebuie să o luați în viață, este să vă întrebați ce vă inspiră gelozia. Fără a filtra sau a interpreta ceea ce vă vine în minte, notați-le. Reproduceți cât mai fidel ceea ce răzbate la suprafață, fără a deforma, pentru că veți avea adevăratul răspuns. Nu doriți să procedați astfel, pentru că nu considerați gelozia ca pe o emoție plăcută și îi atribuiți o conotație negativă, aceea a unei emoții pe care preferați să nu o aveți. Și totuși, în mod inconștient, persoana care vă inspiră gelozia vă indică de fapt ce direcție trebuie să luați în viață.

Evaluarea geloziei

Puteți obține avantaje dacă vă descoperiți atuurile prin intermediul obiectului geloziei dumneavoastră. Dacă invidiați o persoană datorită poziției sale, a titlului, a puterii sale în afaceri, a reușitei sale financiare, trebuie să aprofundați. Pentru cercetători, există două feluri de gelozie: cea răuvoitoare și cea benignă. Cea răuvoitoare plonjează în sentimente destructive. Cea care ne interesează este cea benignă, pentru că ea vă poate ajuta să vă ameliorați. Sunteți atins de această gelozie benignă atunci când numai gândul la această persoană vă indispune. Este semnul că sunteți pe drumul cel bun. Dincolo de aparența reușitei celuilalt, întrebați-vă ce se află cu adevărat în subînțelesul acestei invidii și adesea veți descoperi o idee, un concept, o cucerire, o cauză nobilă, niște valori… Pentru că dacă nu descoperiți aceste leviere formidabile, înseamnă că gelozia dumneavoastră nu este benignă.

Pentru a vă descoperi darurile trebuie uneori să ieșiți din propria zonă de confort și să aruncați o privire mai profundă asupra a ceea ce doriți să stimulați la nivel inconștient. Puneți-vă această întrebare simplă „de ce sunt gelos?”, iar aceste cuvinte vă pot antrena mintea spre incomfort și irațional, prima reacție fiind cea viscerală. Ascultați cu atenție ceea ce se întâmplă, pentru că sunteți pe care să abordați următoarea etapă a carierei dumneavoastră.

Alte articole recomandate:

Cum să vă motivaţi stilul de leadership pentru succes

Ce factori ar trebui să conțină o strategie a schimbării?

5 pași pentru maximizarea succesului în leadership

Cum să vă faceți înțeleși de superiorul dumneavoastră

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *