Să ai curajul să spui „nu”
Pentru a reuși trebuie să evitați comportamentele și emoțiile care vă lipsesc de orice control. Observați-le cum formează ceva ca un crez al reușitei și veți găsi o listă non-exhaustivă de exemple. Inspirați-vă pentru a vă mări inteligența emoțională și performanța.
Propria stimă vine din interior, nu de la alții
Nu lăsați pe nimeni să vă impună limite. Atunci când simțiți plăcere și satisfacție, nu folosește la nimic să vă comparați cu alții. Trebuie să rămâneți stăpân pe propria fericire. Dacă vă simțiți bine în ceea ce faceți, opiniile sau realizările celorlalți nu trebuie să aibă priză la dumneavoastră. Chiar dacă este imposibil să-i ignorați, nu vă folosește la nimic să vă comparați cu ei. Iar părerea lor preluați-o cu penseta, în doze mici. Contează prea puțin ce fac ceilalți sau ce gândesc, propria stimă vine din interior, independent de punctul lor de vedere asupra dumneavoastră la un moment dat. O singură certitudine: nu sunteți niciodată nici atât de bun, dar nici atât de rău precum spun ei.
Iertați, dar nu uitați
Trebuie să fiți prompt în a ierta, dar acest lucru nu înseamnă să uitați. Iertarea vă cere să lăsați în urmă ceea ce s-a întâmplat. Acest lucru nu înseamnă că le veți acorda celor care v-au dăunat o altă șansă de a-și duce intențiile rele până la capăt. Nu sunteți dispus să vă lăsați legat în erorile sau greșelile lor și țineți să vă eliberați de neplăcerile lor pentru a vă proteja pe viitor și a vă direcționa toate forțele spre succes.
Păstrați-vă stăpânirea de sine
Știți cât de important este să trăiți pentru a lupta și mâine. În caz de conflict, emoția necontrolată vă va antrena într-o bătălie sterilă care vă va afecta grav. Dacă vă veți elibera de sub imperiul emoțiilor, sunteți în măsură să faceți o alegere judicioasă, de a vă stăpâni gândurile și cuvintele, de a înainta și de a bate în retragere atunci când trebuie.
Nu vizați perfecțiunea
Nu o țintiți pentru că nu există. Ființa umană este prin natura ei supusă greșelii. A dori perfecțiunea pentru obiectiv lasă întotdeauna loc pentru un sentiment al eșecului, ceea ce vă poluează timpul cu lamentări. În loc să vă plângeți despre cum ar fi trebuit să acționați în mod diferit, concentrați-vă asupra a ceea ce erați în măsură să atingeți.
Trăiți în prezent
Eșecul erodează încrederea în sine și speranța dumneavoastră de a obține un rezultat mai bun pe viitor. Succesul rezidă în capacitatea dumneavoastră de a vă ridica după un eșec, ceea ce este imposibil dacă trăiți în trecut. Orice realizare vă obligă să vă asumați riscuri. Trebuie deci să vă direcționați tot potențialul pentru reușită. A trăi în trecut vă transformă tot prezentul în trecut, ceea ce vă deconectează de realitatea momentului și de ceea ce trebuie să faceți.
Nu întârziați asupra problemelor
Dacă vă concentrați asupra problemelor cu care sunteți confruntat vă prelungiți emoțiile negative și stresul, care s-au născut în interiorul dumneavoastră și împiedicați și mai mult performanța. Este mai bine să vă concentrați pe acțiune și circumstanțele care o înconjoară, pentru a vă simți mai bine eficiența personală pe care o produc emoțiile pozitive și care vă ameliorează performanța.
Îndepărtarea de cei negativi și toxici
Cel care încurcă este în sine o veste proastă. El se tăvălește prin probleme și nu ajunge să se concentreze pe soluții. El vrea să vă antreneze în milă și în a vă plânge de milă, în propriul său interes. Sunteți tentat să-l ascultați pentru a nu fi considerat insensibil sau grosolan. Dar trebuie să fixați o limită între o ureche atentă și înfundarea în spirala sa emoțională negativă. Și trebuie să vă îndepărtați dacă este nevoie. Dacă un fumător vă împute atmosfera, nu vă așezați lângă el pentru a-l încuraja să mai aprindă o țigară. Cea mai bună metodă de a impune o limită este de a-l întreba cum se gândește să regleze problema. Și atunci, sau tace sau antamează o conversație într-un sens productiv.
A avea curajul să spuneți „nu”
Cercetările arată că a spune „nu” este cel mai dificil pentru că este un răspuns plin de emoții și de stres. Este de fapt o provocare majoră pentru cei mai mulți, fiind un cuvânt atât de puternic. Nu trebuie să vă fie frică să-l exprimați. Când este momentul să spuneți nu, evitați circumvoluțiunile de tipul „Nu cred că pot” sau „Nu sunt sigur”. A spune „nu” vă onorează angajamentele precedente și vă dă posibilitatea de a reuși.
Alte articole recomandate:
Ce-ar fi dac-ați elimina ședințele?
Subtilități pentru a ajunge la un compromis în negociere
Liz E.
9:33 AM, September 2015
Good post! 🙂