Blog

Blog
Interviul de recrutare: 5 elemente pentru a avea mai multă încredere

Comments (0) - Dezvoltare Personală

Interviul de recrutare: 5 elemente pentru a avea mai multă încredere

Interviul de recrutare este locul imposibil de ocolit în căutarea unui post, de care adesea vă temeți. Pentru angajator este ocazia de a vă măsura compatibilitatea cu postul respectiv și personalitatea, iar dumneavoastră, bineînțeles, vă temeți că puteți greși și sunteți neliniștit. Și totuși este posibil să vă depășiți anxietatea și să vă simțiți bine. Iată 5 elemente care vă pot da încredere în timpul unui interviu.

Faceți cercetări avansate asupra întreprinderii

O modalitate excelentă pentru a vă construi încrederea constă în a face multe cercetări asupra societății care vă primește și asupra persoanei care conduce interviul. Cu cât veți ști mai multe despre întreprindere și intervievator, cu atât vă veți simți mai încrezător. Puteți fi sigur că el vă va întreba dacă știți deja ceva despre întreprinderea sa. Dacă v-ați documentat bine, veți putea da un răspuns inteligent și chiar să puneți întrebări despre o actualitate care arde sau despre obiectivele societății.

Pregătiți-vă pentru întrebări simple și neobișnuite

În general interviurile de recrutare se aseamănă puțin. Aceleași întrebări revin, și este normal pentru că scopul discuției este de fiecare dată să măsoare compatibilitatea cu exigențele postului. Deci sunt întrebări despre dumneavoastră, un subiect pe care ar trebui să-l cunoașteți bine, dar și despre modul în care concepeți jobul dumneavoastră și despre comportamentul în cadrul unei echipe și al unei întreprinderi. Puteți găsi pe internet liste cu întrebările curente, chiar și cu răspunsurile recomandate, și vă puteți antrena. Acordați-vă puțin timp pentru a repeta răspunsurile care corespund personalității dumneavoastră și vă veți simți mai încrezător la următorul interviu.

Exersați interviul simulat și real

Un mod excelent de a vă construi încrederea este de a exersa antrenându-vă să răspundeți la întrebări cu un prieten care vă vrea binele și care poate juca rolurile de avocat al diavolului sau de recrutor viclean. Rugați-l să vă corecteze conținutul afirmațiilor dumneavoastră, dar și ceea ce nu merge în limbajul dumneavoastră corporal, ticurile feței, repetițiile, intonația, privirea, emotivitatea… De fiecare dată când puteți participa la un interviu real, chiar dacă nu are ca rezultat o angajare, acesta vă permite să vă pregătiți să reușiți într-unul viitor. Prin antrenament veți ajunge în ziua interviului să fiți mai liniștit pentru că ați mai trăit acest moment important.

Vă asigurați și vă reasigurați pe drum

Un punct important al pregătirii dumneavoastră este de a vă aminti corect istoria carierei dumneavoastră, pentru a vă desprinde de CV și a intra într-un schimb cu interlocutorul dumneavoastră despre, de exemplu, obiectivele pe care le veți avea pe postul râvnit. Un recrutor este adesea agasat de un candidat care, pentru a răspunde la o întrebare, își bagă nasul imediat în CV, în loc să facă față cu adevărat unui dialog. Asigurați-vă de asemenea că parcursul dumneavoastră nu este pătat de inadvertențe. O întreprindere recurge la propriile controale prin motoarele de căutare și de aceea trebuie să vă revedeți profilele pe rețelele sociale pe plan profesional și privat și să aveți grijă ca nicio informație să nu vă polueze demersul.

Să vă cunoașteți valoarea și să vorbiți când trebuie

Și aici nu vă veți simți la strâmtoare dacă ați pregătit corespunzător subiectul. Dacă interlocutorul îl abordează, încercați să procedați într-o ordine. Mai întâi trebuie să vă faceți dorit prin atuurile dumneavoastră și prin valoarea adăugată. Pentru a avansa un nivel de salarizare, trebuie să țintiți valoarea potrivită la nivelul pieței, să știți salariile vărsate pentru un post echivalent de întreprinderile concurente. Nu vă supraestimați, ar fi pretențios, dar nici nu vă subestimați pentru că riscați să fiți sub-remunerat dacă sunteți recrutat. Diverse estimări de salarii sunt publicate de către diverse cabinete. Consultați-le și analizați-vă propriile caracteristici în calitate de candidat prin prisma experienței acumulate, a vârstei, a vechimii în meserie. În orice caz definiți un minim acceptabil pentru dumneavoastră și vă veți da seama dacă dorința dumneavoastră este coerentă și acceptabilă de către angajator.

Alte articole recomandate:

Competențele recrutorului perfect

Aveți înfățișarea potrivită pentru post?

Precauții pentru păstrarea jobului

Cum să dați mai multă forță CV-ului dumneavoastră

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *