Blog

Blog
Pe locuri, fiţi gata, „obiectivaţi”

Comments (0) - Uncategorized

Pe locuri, fiţi gata, „obiectivaţi”

„Obiectivul vostru în acest an va fi de a lucra mai bine împreună”

Aţi mai auzit şi dumneavoastră asta? Ce vis pentru un manager să constate că echipele sale lucrează foarte bine împreună. Şi de altfel toţi suntem la curent cu noţiunile de inteligenţă colectivă, ştim cu toţii că 1+1=3 în acest caz şi am constatat deja forţa unei echipe care funcţionează bine împreună. Unii dintre noi au avut deja plăcerea să observe rezultatele unei echipe în cadrul unui seminar de „team-building”. Această capacitate pe care o putem dezvolta de a lucra în grup atunci când… Atunci când ce?

A avea un obiectiv comun

Atunci când avem un obiectiv comun! Iată un factor care nu trebuie neglijat, dar poate este prea des trecut cu vederea. Aş putea face o comparaţie cu echipele dumneavoastră de fotbal preferate. Aţi observat că atunci când unul dintre jucători joacă numai pentru a urca în clasamentul celor mai buni golgheteri ceva începe să scârţâie? De câte ori vă doriţi să vedeţi oamenii lucrând bine împreună, dar aţi uitat să le daţi un scop comun? Cum să facem comercialii şi financiarii să lucreze împreună când unii au ca obiectiv creşterea cifrei de afaceri, iar ceilalţi menţinerea unei rentabilităţi?

Cum să sudaţi o echipă

Când fiecare va fi evaluat din punct de vedere al performanţei prin comparaţie cu ceilalţi? Să evităm să cheltuim energie şi timp în căutarea de soluţii de echipă fără a defini în prealabil un obiectiv comun pentru toate aceste echipe. Deci, pe locuri, fiţi gata, „obiectivaţi”!

Alte articole recomandate:

Este oare necesară schimbarea culturii organizaționale?

Secretele motivării

Știința transformărilor organizaționale

Vor transforma freelancer-ii economia?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *