Blog

Blog

Comments (0) - Uncategorized

Semne care dovedesc reușita unui interviu de recrutare

Ați fost punctual, ați răspuns la toate întrebările, ați pus întrebări pertinente, iar atmosfera a fost agreabilă. Deci ce puteți crede? Cum vă puteți da seama dacă întrevederea a decurs bine? Ar fi suficient să reluați filmul întâlnirii pentru a identifica semne relevante. Iată o analiză a semnelor unei reușite.

  1. Recrutorul valorizează experiența dumneavoastră

Dacă recrutorul vă expune o provocare la care societatea sa trebuie să răspundă, care grație experienței dumneavoastră ar putea fi rezolvată, este o veste bună. De obicei, aveți interesul să legați punctele cheie pe care le expune și să-i explicați de ce experiența dumneavoastră reprezintă o soluție. Dacă el însuși face această analiză comparativă, însemnă că vă vede deja pe post. Nu uitați într-un viitor mesaj să menționați această potrivire.

  1. Recrutorul vrea să știe ce credeți despre post

Dacă vrea să știe cum considerați perspectiva de a lucra în întreprinderea sa, interesul pe care-l manifestați pentru postul respectiv, este un lucru pozitiv. El vrea să detecteze dacă sunteți atras de acest post sau dacă anumite aspecte vă plac mai puțin; deci el vrea să afle, în cazul unei propuneri, cum vă veți poziționa. Repetați la terminarea întrevederii ce ați aflat și modul cum intenționați să răspundeți la exigențele postului. Veți întări astfel legăturile cu recrutorul.

  1. Recrutorul se interesează de alte eventuale propuneri pe care le-ați primit

Dacă el se interesează de alte perspective de angajare pe care le puteți avea în vedere, sau de demersuri similare pe care le-ați antamat, și de gradul lor de avansare în procesul de decizie, este un semnal pozitiv. El vrea să-și facă o idee despre determinarea dumneavoastră în găsirea unui job sau posibilitatea  dumneavoastră de a alege. Astfel își poate accelera ritmul recrutării în funcție de aceste informații pentru a nu vă pierde.

  1. Recrutorul se interesează de dumneavoastră pe plan personal

În mod normal, treaba lui este validarea faptului că sunteți persoana potrivită în raport cu postul prevăzut. Și nu conversația despre viața dumneavoastră personală. Totuși, dacă manifestă un interes pentru a vă cunoaște mai bine pe plan privat, înseamnă că ia în considerare serios candidatura dumneavoastră și vrea să verifice dacă anumite cerințe familiare, de exemplu, nu ar putea constitui un obstacol în recrutare. Dacă ar fi estimat că nu aveți un bun potențial, nu ar fi pierdut un timp prețios pentru discuții despre aceste subiecte.

  1. Recrutorul vă pronunță des numele

Un semn subtil, un fel de integrare în avans în organizație. Este ca o referință care trebuie să genereze o conexiune. El vrea să lucreze cu dumneavoastră și utilizându-vă numele a început să vă angajeze.

  1. Recrutorul vă prezintă altor factori de decizie

O întrevedere avansează când recrutorul decide să vă prezinte unor persoane cu care nu era prevăzut să vă vedeți în acea zi. Dacă improvizează un contact cu superiorul său ierarhic sau cu o persoană căreia îi veți raporta în cadrul postului prevăzut, înseamnă că anticipează procesul și prevede, după plecarea dumneavoastră, să discute cu ei despre candidatura dumneavoastră. El vă consideră deja un finalist și nu vrea să piardă contactul.

  1. Recrutorul vă cere referințe

Referințele sunt solicitate de obicei mai târziu în procesul de recrutare. Dacă vă sunt cerute așa pe picior denotă un interes crescut pentru candidatura dumneavoastră căreia vrea să-i valideze pertinența. A obține referințele înseamnă un timp câștigat și accelerarea procesului de decizie.

  1. Întrevederea durează mai mult decât a fost prevăzut

Un recrutor, în general, înlănțuiește interviurile și are o planificare destul de strânsă a întrevederilor, jonglând cu timpul pentru a-și respecta angajamentele. O întâlnire care depășește timpul prevăzut și intră peste celelalte întâlniri înseamnă că el este într-adevăr interesat de schimbul cu dumneavoastră, încât este pe punctul de a-și uita prioritățile pentru a aprofunda această candidatură.

  1. Recrutorul vă fixează o dată

Un recrutor are ca misiune găsirea celui mai bun candidat pentru un post, la limită fără un termen anume. Dacă termină întrevederea indicându-vă data la care vă va da un răspuns, acesta este un alt semnal pozitiv. El vă arată că îl interesați și vrea să fie sigur că până la o anumită dată nu veți răspunde unei alte solicitări.

  1. Recrutorul vă dă numărul său de mobil

Recrutorul vă dă numărul său de mobil la sfârșitul întâlnirii. Este o adevărată mină de aur pentru dumneavoastră. Înseamnă că este disponibil pentru a-i pune și alte întrebări despre post sau pentru a-i comunica alte informații despre candidaturile dumneavoastră. Este o invitație de păstrare a contactului, de a continua relația și de a o dezvolta. Un semnal important.

Articole complementare pe care, poate, nu le-ați citit:

Interviul de recrutare – ce trebuie să facem pentru a nu fi uitați

Interviul de recrutare – ce ascund întrebările care ni se pun

Idei preconcepute despre căutarea unui job

Cum întoarceți în favoarea dumneavoastră un interviu de recrutare care merge prost?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *