Blog

Blog
Concentrarea trainingurilor de leadership

Comments (0) - Dezvoltare Personală

Concentrarea trainingurilor de leadership

Dacă v-ați apuca să numărați toate articolele și cărțile despre leadership ați ajunge probabil la câteva zeci de mii. Pentru că subiectul este extrem de popular, producția materialelor diverșilor autori care pretind că împing granițele domeniului mai departe este uriașă.

A urmări tot ceea ce se publică despre leadership și dezvoltarea lui este un job în sine, nemaivorbind dacă încerci să găsești ceva nou și diferit. Nu este nicio surpriză deci că anumite publicații încearcă să creeze o oarecare ordine în haos în loc să contribuie la cercetări. Și este important să sintetizezi diferitele abordări, instrumente și opinii pentru a încerca să ajungi la adevărata esență a leadershipului.

Una dintre ultimele cărți ale lui Dave Ulrich, Norm Smallwood și Kate Sweetman, „Leadership Code: 5 Rules to Lead By”, face exact acest lucru – pune alături diferite tendințe în cercetarea de leadership și oferă o privire sintetică însilozată în 5 caracteristici cruciale care fac un lider.

Personal, o consider pe prima cea mai cuprinzătoare. Aceasta afirmă că pentru a fi eficienți ca lideri, oamenii trebuie să investească în ei în mod constant. Acest lucru este necesar pentru a dezvolta ceea ce ei numesc o competență personală, o calitate holistică pe care o atingi numai atunci când te dezvolți fizic, intelectual, profesional și spiritual.

În practică, asta înseamnă că oricine vrea să fie lider trebuie să continue să învețe și să se schimbe de-a lungul întregii vieți, rămânând înaintea celorlalți și investigând posibilele cursuri ale acțiunii. Este deosebit de important în contextul numeroaselor afirmații că liderii sunt făcuți, nu născuți, mai ales că cel mai des ei sunt un produs al unui efort prelungit pe mai multe fronturi.

O altă caracteristică ce unește marii lideri este abilitatea de a gândi în termeni strategici. Asta înseamnă să fii conștient unde mergi și să clarifici acest lucru și pentru ceilalți din organizație și din afara ei. Dar trebuie depășit stadiul de idee. Conceptele trebuie testate în practică și cooperarea strategică cu ceilalți este necesară pentru a trasa poteca spre obiectivul dorit.

Și pregătirea de leadership trebuie să se concentreze pe execuție, pentru că liderii care nu fac lucrurile să se întâmple, care nu extrag valoarea din concepte vor eșua în cadrul testelor de implementare. Acest lucru implică și alte competențe, de exemplu delegarea și alocarea de resurse.

Un alt lucru constă în faptul că liderii importanți sunt adepții managementului talentului. Dezvoltarea leadershipului trebuie să implice pregătirea oamenilor pentru a identifica, a-i crește și a-i transforma în cei mai buni din organizații. Leadershipul înseamnă să împarți stimulente care contribuie la creșterea loialității și angajamentului față de obiectivele organizaționale.

Leadershipul pare să fie la prima vedere egocentric, închistat într-un cult al personalității, dar în realitate, mai ales într-un context de afaceri, se referă mai mult la dezvoltarea capitalului uman din ceilalți, în hrănirea telentului lor, în a-i ajuta să crească o dată cu organizația!

Articole complementare:

Întrebare pentru interviu: Ce vă place să faceți?

Transformați-vă compania, dar începeți cu voi

Se pare că bărbații nu sunt prea fericiți atunci când soțiile lor primesc o mărire de salariu…

Luați poziție

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *