Munca este suprataxată și nu e bine!
Munca este o necesitate existențială pentru imensa majoritate a omenirii în timp ce consumul este o alegere. Din acest punct de
vedere, taxarea muncii la 47%, atât cât ne ia statul din salariul brut, este mult prea mult!În schimb, consumul esențial este taxat cu 5 sau 9%, iar cel neesențial cu 19% (prin TVA). Și ar mai fi de discutat despre definiția
Citeste articolul integral pe standard.ro >
necesității…
România și egalitatea lui Orwell
…această egalitate a lui Orwell am trăit-o și înainte de 1989, o trăim și acum, dar parcă mult mai intens. Înainte cei „mai egali” decât noi erau doar câțiva nomenclaturiști, iar diferențele nu erau foarte mari, poate de maxim 1 la 6. Acum, mai ales după perioada 2010-2020, numărul lor a crescut exponențial, iar diferentele de drepturi pot ajunge la 1 la 15. Și nu vorbim numai de bani. Unii se pensionează la 40-50 de ani, iar alții trebuie să muncească până mor ca să se poată târî prin viață.
Citeste articolul integral pe standard.ro >
De ce contează ceea ce gândesc oamenii?
Fiecare afacere pe care mi s-a cerut s-o evaluez din punctul de vedere al leadershipului, al muncii de echipă și al performanței suferea în principiu de aceeași boală: managementul își dorea ca angajații să fie mai entuziaști, să muncească și să coopereze mai mult, fără să încerce măcar să înțeleagă cu adevărat ce gândesc aceștia. Ceea ce se află în mintea angajaților le determină natura comportamentului, iar dacă acest conținut este sărac, dezamăgit, deformat, neimplicat sau lipsit de entuziasm, de dorința de a munci serios și de a colabora, totul rămâne doar la nivelul unui vis.
Citeste articolul integral pe standard.ro >
Țara formelor fără fond
Titu Maiorescu a lansat această sintagmă, la 1868, referindu-se la importul civilizației occidentale. Treptat, a devenit sinonimul a tot ce se face în țara noastră la nivel politic și guvernamental.
Unul dintre cele mai recente exemple este chiar campania de vaccinare anti-covid.
Citeste articolul integral pe standard.ro >
De ce nu îi lasă șefii români pe angajați să muncească de acasă
„Trăim în România și asta ne mănâncă tot timpul”, spunea cineva. Sunt mulți șefi încă care au impresia că angajații nesupravegheați direct nu muncesc așa cum trebuie. Și sunt și mai mulți angajați, care atunci când nu sunt sub ochii șefilor iau piciorul de pe accelerator. Vechiul proverb românesc „ochiul stăpânului îngrașă vita”, se aplică și în acest caz, oricât de „politically incorect” ar fi să spui acest lucru despre oameni.
Citeste articolul integral pe standard.ro >
Rețetă pentru antreprenorii de succes: Copiați, copiați, copiați!
Ca multă lume și dumneavoastră visați poate să vă lansați propria întreprindere, dar pentru a reuși trebuie să găsiți IDEEA cea mai bună! Pentru cei care sunt în pană de inspirație, o metodă simplă și puțin costisitoare permite găsirea unei afaceri bune, care promite să se dezvolte exponențial: să se inspire din ceea ce se face în străinătate.
Citeste articolul integral pe standard.ro >
Cum să vă creați propriul brand online
Este foarte important să vă creați singuri un brand personal, care ar putea fi numit chiar EU SRL. Alții l-ar putea numi platforma voastră de branding. Acesta este modul în care ceilalți vă vor percepe pe voi și afacerea voastră.
Brandingul pare unul dintre lucrurile trecute cel mai des cu vederea de către cei din marketing. Trebuie să abordați marketingul pe internet la fel ca orice altă afacere, să construiți o marcă recunoscută și să vă atrageți urmăritori.
Citeste articolul integral pe standard.ro >
Ziua în care s-a oprit Pământul
Cu toții ne-am trezit într-o dimineață trăind parcă într-un thriller SF și nu din cauza vreunui extraterestru care a aterizat în Central Park în New York (The Day the Earth Stood Still – Ziua în care s-a oprit Pământul), ci datorită unui microorganism pe care imensa majoritate a omenirii nici măcar nu-l înțelege și nu știe cum funcționează.
Citeste articolul integral pe standard.ro >
Palavragii
De unde-or fi-nvățat să spună prostii pe bandă rulantă? – În ani de experiență ca moderatori ai emisiunilor de televiziune…
De-a lungul perioadei de criză (pentru a-i accentua efectele în mintea oamenilor și a câștiga audiență) au curs kilometri de cerneală și s-au vehiculat hectolitri de aer de către scriitorași și logoreici de tot felul, printre ei o mare cantitate de „ziariști” (am pus ghilimelele pentru că, așa cum spunea tata la ceva vreme după revoluție, „am ajuns să avem mai multe ziare și televiziuni decât jurnaliști”), dar și torente de „comentatori” pe siteuri și bloguri.
Citeste articolul integral pe standard.ro >
Gestionarea crizei: plasați oameni de acțiune în posturile cheie
Criza nu poate fi gestionată de către „gânditori” sau de cei cărora le e frică să nu se ardă, torturați de propria pudoare. Nu numai că rezolvarea unei crize necesită o implicare totală din partea managerilor și luarea unor decizii grele, apăsătoare, care îi vor angaja complet (și care în același timp le vor asigura legitimitatea în fața echipelor lor sau a publicului), dar ea împinge spre amplasarea în posturile cheie a unor oameni de acțiune, deci nu a celor care atrag de obicei prin calitățile lor intelectuale și frumusețea expunerilor lor metafizice (pentru care ședințele sunt locul tradițional de spectacol și de acțiune adormitoare).
Citeste articolul integral pe standard.ro >
Cum am trecut în treizeci de ani de la comedia de moravuri la teatrul absurdului?
La începutul anilor ’90, de îndată ce trecuse acea perioadă în care lumea era atât de mulțumită încât dispăruseră până și bancurile, ne-am trezit în plin avânt al politicii de pe vremea lui Caragiale, cu declarații sforăitoare a la Cațavencu și reprimări masive și violente ale opoziției, gen Tipătescu. Și toată lumea încerca să se descurce cum putea, la fel ca Nae Girimea, Didina Mazu și Mița Baston. Iar conu’ Leonida redivivus intra sub pat de îndată ce vedea la televizor că au ieșit unii cu bâtele pe străzi…
Citeste articolul integral pe standard.ro >
Politica incompetenților
Sistemul partidelor politice românești a dovedit încă o dată că este falimentar și că scoate în față doar incompetenți și oameni care nu vor să muncească. (Acum să nu se supere cei 0,0001% care or fi și competenți și au și chef de muncă, dar nu se văd din mulțimea celorlalți!)
Citeste articolul integral pe standard.ro >