Blog

Blog
Abilitățile, trăsăturile și valorile managerilor de succes

Comments (0) - Dezvoltare Personală

Abilitățile, trăsăturile și valorile managerilor de succes

Cât de des îi auziți pe oameni plângându-se că managerii sunt prea departe și nu știu cu adevărat ce se petrece? Probabil de multe ori. Dar v-ați oprit vreodată să vă gândiți la competențele, trăsăturile și valorile managerilor de succes? Iată mai jos cele 9 pe care le consider importante:

Productivitatea

Managerii care au cel mai mult succes sunt deosebit de productivi. Ei fac lucrurile să se întâmple. Ați auzit probabil de oameni care spun că dacă vreți să fie făcut ceva trebuie să-l dați unei persoane ocupate. Altfel spus, dacă vreți să dați ceva de făcut cuiva, dați-l unui manager foarte productiv.

Fixați obiective provocatoare

Managerilor de succes le place să fie puși cu spatele la zid, provocați și aruncați în situații neobișnuite. Fixarea unor obiective îndrăznețe înseamnă stabilirea unor ținte care pot fi atinse, dar care vor necesita un adevărat efort pentru a face acest lucru. Pot fi ținte de vânzări, o reducere a rebuturilor sau creșterea productivității.

Exprimarea fluentă a ideilor

Nu înseamnă nimic să generați idei mari dacă nu știți să le și explicați. Este esențial să vă faceți înțeles mesajul. Cei care excelează ca manageri se concentrează pe această zonă.

Comunicați cu convingere

Adesea apare o confuzie între ceea ce este convingător ca opus al comunicării agresive. Atunci când un manager comunică cu convingere se respectă atât pe el cât și pe ceilalți. Ei au acel talent de a obține rezultate fără a avea un impact contrar asupra relaționării.

Competent din punct de vedere tehnic

Uneori este ușor să cădeți în capcana convingerii că a fi competent din punct de vedere tehnic este același lucru cu a fi expert. Abilitatea tehnică este doar una dintre fațetele unui manager, iar un manager care este competent va include în echipa sa experți din punct de vedere tehnic.

Ghidarea echipei

Echipele se uită la manageri pentru a le indica direcția, a le urmări progresele, a-și asuma responsabilitatea și a-i ajuta să depășească blocajele. Cu alte cuvinte se așteaptă ca managerul lor să asigure leadershipul.

Loialitatea și susținerea

Este ușor să credeți că atunci când cineva devine un manager de succes își uită trecutul. Din experiența mea e mai curând viceversa. Managerii de succes sunt foarte loiali față de organizația, echipa și egalii lor. Ei vor să-i ajute pe ceilalți să atingă și ei, la rândul lor, succesul.

Abordarea pozitivă a problemelor

Problemele și provocările fac parte din viața de zi cu zi a unui manager. Managerii de succes acceptă acest lucru și rămân pozitivi. Ei văd aceste probleme ca pe oportunități de dezvoltare și creștere.

Fiți pregătiți pentru a face sacrificii

Pentru a deveni manageri de succes trebuie să fiți pregătiți să faceți sacrificii. Acestea pot include renunțarea la timpul liber pentru a obține calificări adiționale sau dorința de a vă reloca pentru a vă asigura o promovare. În mod alternativ poate fi și dorința de a aștepta pentru a obține resursele necesare unui proiect, pentru că există o nevoie mai presantă în altă zonă din organizație.

Doar competențele nu vă asigură succesul ca manageri. Trăsăturile personale și valorile sunt de asemenea ingrediente esențiale. Deci, pe ce trebuie să vă concentrați eforturile pentru a avea mai mult succes ca manageri?

Alte articole pe care poate ați dori să le citiți:

8 obiceiuri emoționale care vă țin pe loc ca lider

Cum vă ridicați după un eșec

Schimbați-vă obiceiurile pentru a vă îmbogăți

5 capcane strategice obișnuite

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *