Pentru a câștiga bani trebuie să dați și mai mulți
În același mod în care 20% dintre clienții voștri generează 80% din cifra de afaceri, a dona bani se corelează cu acest lucru. Cercetările conduse de Arthur C. Brooks, președinte al American Enterprise Institute, o dovedesc pornind de la o bază de date a Harvard cu 30.000 de familii americane. Conform lui Brooks, o familie care dă 100$ pentru opere de caritate câștigă aproximativ 375$ mai mult decât una care nu o face, toate celelalte lucruri fiind egale. Iată câteva explicații.
Antreprenorii sunt mai generoși decât media
Pentru fiecare dolar donat, ați primi înapoi 4. Surprinzător! Dând, primiți înapoi de patru ori mai mult pentru un raport 80/20. Acest lucru înseamnă că cei bogați sunt capabili să dea mai mult? Toată lumea este de acord că viceversa este mai aproape de adevăr. Suntem cu toții mai mult sau mai puțin zgârciți până când devenim conștienți de acest handicap. Comparația cu un antreprenor este interesantă. Într-o anumnită manieră inconștientă, cel care-și lansează o afacere, crează o întreprindere, intră în această categorie de personalități care dau. Antreprenorii sunt mai generoși decât majoritatea oamenilor. Conform studiilor americane, aceștia își dau în medie 2,53% din venituri pentru opere de caritate, față de 1,27% în cazul celorlalți. Și dau mai mult din fiecare tranșă de venit, conform unui studiu pe datele IRS realizat de Centrul de analiză de date a Fundației pentru patrimoniu. Cum se explică acest fenomen?
Este o stare de spirit
A da este un mod de a fi, cu siguranță cea mai bună modalitate de a trăi. Conform studiilor psihologice, a da ne face mai fericiți, iar Brooks într-un discurs la Universitatea Brigham Young a explicat în ce fel se traduce acest lucru în reușita în întreprindere: dacă vreți să aveți o întreprindere productivă, trebuie să fiți voi înșivă, iar pentru a face asta cea mai bună soluție este să vă ocupați de propria fericire și de cea a colaboratorilor voștri. Cel care este fericit la locul său de muncă lucrează mai mult și mai bine, cu bucurie și un spirit pozitiv favorabil productivității. Fericirea este secretul succesului. Cel care este avar cu propriul timp nu poate fi productiv.
Și crează o reputație
Bill Gates și-a așezat de mai mulți ani notorietatea pe acțiunile sale filantropice la nivel mondial: „Munca mea contra sida în Africa va face Microsoft să crească.” În loc să fie un miliardar ca toți ceilalți, acest lucru îi deschide uși și îi oferă numeroase oportunități. Și nu este doar conținutul comunicatelorde presă. Fundația Bill și Melinda Gates a cheltuit 28,3 miliarde de dolari de la crearea sa pentru ameliorarea sănătății a mii de persoane, pentru a reduce sărăcia în lume și a crea oportunități pentru cei săraci din Statele Unite. Bill Gates a dat dovată de generozitate și de putere de convingere și a făcut 38 de miliardari să semneze – cei mai cunoscuți fiind Warren Buffet, Larry Ellison, fondatorul Oracle, George Lucas, Michael Bloomberg – că își vor dona jumătate din averea lor celor mai săraci.
Este fizic și metafizic
Vor exista întotdeauna sceptici care vor spune că din niște date statistice putem obține ceea ce dorim. Dar există ceva dincolo de cifre în acest fenomen. Conform observațiilor IRM, actele de generozitate, cum ar fi donațiile și voluntariatul, ar acționa asupra creierului care eliberează endorfine, hormoni ai fericirii, numite și opioide pentru că au o acțiune comparabilă cu opiul și morfina. A investi ca Bill Gates sau a se investi în asociații umanitare în calitate de voluntar vă face să acumulați beneficii personale pe termen lung sau scurt. Studiile au demonstrat că aceia care au o activitate de voluntariat obțin un scor superior la evaluarea sentimentului de fericire, a calității vieții și a stimei de sine. Dincolo de constatările științifice, există ceva care depășește înțelegerea noastră și aparține domeniului metafizic. Credem sau nu, faptele se încăpățânează să existe: generozitatea crează reușita în toate sensurile termenului. Puteți să nu mai încercați să rezistați dorinței de a fi generoși!
Alte articole care poate v-au scăpat:
Cercetarea operațională un instrument ajutor formidabil în luarea deciziilor
9 chei pentru a fi percutanți în găsirea unui loc de muncă