Blog

Blog

Comments (1) - Dezvoltare Personală

Să transformăm eșecurile într-o sursă a reușitei

 

Foarte mulți oameni nu vor să-și asume riscuri chiar dacă știu că pentru a-și tripla șansele de succes trebuie să fie gata de să-și tripleze numărul eșecurilor.

Fondatorul IBM, Thomas Watson susține că eșecul reprezintă o lecție, greu de înghițit fără îndoială, dar cel mai bun drum către succes cu condiția să nu te descurajezi și să te relansezi mereu.

Hervey Mackay, autor de opere despre leadership, spune că fiecare eșec este un pas înainte pe drumul către succes. Eșecul ne întărește dorința de reușită, hotărârea de a ocoli obstacolele și ne face mai curajoși în fața concurenței.

Eșecul ne ajută să învățăm ceea ce trebuie să știm pentru a reuși, ne face conștienți de limitele și atuurile noastre și ne încurajează să explorăm alte strategii de dezvoltare.

Pentru a reuși ne putem multiplica eșecurile. Dar atunci când începem să urcăm în sfârșit pe panta succesului, când invităm alături de noi coechipieri care vor contribui la dezvoltare, trebuie să ne transformăm în lideri responsabili care evită anumite erori:

  • Să ne îndepărtăm de oameni: nu trebuie să alunecăm în reflexia strategică și în planificare până la a uita să comunicăm. Informațiile cele mai pertinente vin din teren și de multe ori trebuie obținute dintr-o sursă directă.
  • Să facem prea mult: trebuie să învățăm să delegăm pentru a nu fi debordați și a pierde astfel viziunea de ansamblu. Pentru a putea delega trebuie să avem mare grijă cu recrutarea și să ne înconjurăm de colaboratori cu specialități cu adevărat complementare.
  • Să evităm toate riscurile: dacă vom încerca să securizăm totul, vom constata că dezvoltarea se oprește. Nu este vorba de a ne juca prostește cu activele esențiale, dar căutarea metodică a oportunităților conține riscuri de eșec pe care trebuie să ni le asumăm.
  • Să ne epuizăm: Trebuie să avem grijă de noi, să ne menținem forma fizică și mentală. Riscul de a exploda în fiecare moment nu face decât să ne streseze echipa.
  • Să devenim autoritari: Trebuie să fim atenți să nu uităm de unde am plecat. Nu trebuie să ridicăm vocea sau să ne folosim de funcția pe care o avem. Din contră, trebuie să fim asistenții colaboratorilor noștri, iar ei vor fi mai eficienți.

În concluzie trebuie în permanență să încercăm, să acționăm, să eșuăm și să reîncepem…

Alte articole complementare:

Despre leadership ca pachet

Ce este atitudinea?

Despre poezie şi management

Dezvoltarea unui portofoliu în leadership

1 Comment

  • CaryHWineberg

    3:52 AM, June 2015

    I visit every day a few web sites and information sites to
    read content, except this webpage provides feature
    based writing.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *