Blog

Blog
Maratonul alegerilor

Comments (0) - Politică

Maratonul alegerilor

Gata! S-a decis! La sfârșit de noiembrie și început de decembrie ne așteaptă un maraton de alegeri… Ciolacu, care voia să devanseze calendarul pentru ca imaginea sutei de lei în plus la pensie să fie mai proaspătă și lumea să nu uite cine le-a dat-o, a trebuit să se recunoască învins după ce, datorită opoziției celeilalte jumătăți a coaliției CiuCiu, a chemat celelalte partide la consultări. Iar majoritatea au vrut alegeri la termen. Doar aventurierul Simion a spus că partidul lui e gata oricând. Dar ăsta e permanent în campanie. Acum ne scade ratele la credite și obligă băncile să ne trateze cu respect. Sau cel puțin așa declară pe afișele care au împânzit orașul….

Am doar vreo două îngrijorări referitoare la calendarul ăsta foarte strâns al alegerilor prezidențiale cu parlamentarele la mijloc. Prima se referă la candidați. Sunt sigur că iar vom fi obligați să alegem răul cel mai mic. Mie personal sunt puțini candidați care-mi spun ceva pozitiv, iar alegerea parlamentarilor pe liste nu ajută, dimpotrivă… Pe orice listă vei avea câțiva candidați frecventabili, nu foarte sus, ci la limita eligibilității, și foarte multă umplutură, „yesmeni” care nu rup rândurile și respectă disciplina de partid.

A doua îngrijorare se referă la succesiunea celor trei duminici în care vom vota. Au fost extenuați membri comisiilor de votare când a fost vorba de un singur weekend! Și tot au încurcat numărătoarea voturilor, adeverind vorba lui Stalin în destule cazuri! Stiți, vorba aia cu faptul că nu contează cine și ce votează, ci cine numără voturile… Altfel de ce nu au acceptat să se numere și de enșpe mii de ori, numai să fie toată lumea convinsă că numărătoarea a fost corectă? Acum vor trebui să numere timp de trei săptămâni… Grea treabă!

Sigur o să spuneți că sunt prea cârcotaș, că nu va mai fi căldura înnăbușitoare din luna mai… Sigur că nu, dar și frigul poate fi un inamic al numărării corecte a voturilor. Dacă îți înțepenesc mâinile înghețate e chiar mai greu să desprinzi buletinele de vot unele de altele… Ori pot să nu-ți mai funcționeze bine neuronii, ăia puțini se care-i mai au politicienii (cei care provin din milițieni s-ar putea să nici n-aibă circumvoluțiuni, ci doar urma chipiului!), și să numere greșit din această cauză! Doamne ferește!

Poate greșesc și câștigă opoziția… Cred că la chestia asta nu s-a gândit domnul Ciolacu…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *