Blog

Blog
Antreprenoriatul nu este un job ci un mod de viață

Comments (0) - Uncategorized

Antreprenoriatul nu este un job ci un mod de viață

Atunci când vă creați propria afacere, în general nu aveți o idee perfectă despre ceea ce faceți. Vă lansați cu riscul de a fi descurajați dacă planurile dumneavoastră nu funcționează sau vă epuizați cu o idee care nu dă rezultate. Prin forța convingerii, aventura se termină cu un succes, iar dacă eșuați ați obținut o experiență care vă va fi utilă în următoarea aventură. Să ne concentrăm asupra unui mod de viață care vă îmbogățește experiența, chiar dacă uneori vă poate costa scump.

Planurile voastre nu funcționează niciodată

Acest lucru poate părea cinic, dar ca regulă generală este un adevăr solid. Nu contează cum vă imaginați lucrurile și cum acționați, dar planurile dumneavoastră se realizează arareori așa cum vă așteptați. Vorba ceea, socoteala de-acasă nu se potrivește cu a din târg! În lumea întreprinderilor există prea multe necunoscute și factori imprevizibili și niciun plan nu poate răspunde perfect la ceea ce se realizează. Acest lucru nu înseamnă că nu puteți reuși. Pur și simplu trebuie să țineți minte că planurile voastre trebuie să evolueze în timp și să nu vă încăpățânați să urmați un drum care nu duce spre creștere. Pe scurt, trebuie să dați dovadă de flexibilitate și să acceptați că planurile vi se pot schimba.

Niciodată nu este momentul ideal

Dacă sunteți prea prudenți veți dori să așteptați momentul ideal pentru a face o achiziție la un preț excepțional, să lansați un nou produs la momentul potrivit sau să vă părăsiți jobul într-o perioadă favorabilă pentru a deveni antreprenori. Adică veți aștepta ca toți martorii să vireze în verde pentru a acționa. Adică niciodată. Un antreprenor știe că nu există un moment perfect. În mediul fluctuant, produsul dumneavoastră nu va fi niciodată perfect și nu veți reuni niciodată toate condițiile și circumstanțele pentru a reuși ceea ce întreprindeți în condiții de confort. În calitate de antreprenor trebuie să vă asumați riscuri și să vă lansați, chiar dacă în disconfort și ignoranță față de anumite date. Vă veți da seama repede că acțiunea este mereu mai bună decât inactivitatea, iar a aștepta momentul perfect este o irosire, adesea un pretext pentru a masca frica sau incertitudinea, o formă de amânare. Perfecțiunea este cel mai adesea inamicul progresului.

Oamenii contează mai mult decât orice

Vă lansați cu convingerea că ideile voastre sunt importante și purtătoare ale viitorului, apoi veți învăța că oamenii sunt cei mai importanți. Chiar dacă aveți o idee bună, ea nu valorează mare lucru dacă nimeni nu o susține. Trebuie să contați pe oamenii care vă vor ajuta de-a lungul întregii voastre aventuri antreprenoriale: echipa voastră, clienții, investitorii, prietenii și familia. Fără ei, idea voastră nu se va transforma niciodată în realizări sau poate cădea complet pe lângă afacere. Trebuie să faceți totul pentru a atrage cele mai bune talente și a le fideliza.

Eșecul face parte din aventură

Antreprenorul are gustul eșecului. Mari antreprenori prosperi, ca Bill Gates sau Richard Branson, l-au cunoscut înainte de a obține imensa lor reușită. Muritorul obișnuit este tentat să-și abandoneze întreprinderea sau ideile la cele mai mici probleme. Antreprenorul acceptă, înțelege și știe că sunt inevitabile. Pentru el eșecul nu este sfârșitul aventurii, ci o ocazie de a învăța și a crește. Grație acestei înțelegeri îi este mai ușor să accepte micile și marile căderi și să-și urmeze aventura cu mai multă experiență și o viziune un pic mai clară de fiecare dată.

Insistați, insitați și insistați mereu

Mulți au toate zilele mari și strălucitoare, dar doar un pumn dintre ei au curajul de a trece la acțiune. Mulți sunt cei care demarează o afacere și aruncă prosopul atunci când lucrurile încep să opună rezistență. În materie de antreprenoriat, insistența face diferența între succes și eșec. Chiar invadați de dubii, ezitanți sau demotivați, a avea încredere în propriile capacități și în cele ale colaboratorilor voștri sunt atuuri prețioase pentru a continua să avansați, chiar și atunci când vă loviți de obstacole. Despre asta este viața de antreprenor.

Alte articole:

Citate din Michel Audiard

Când emailul vă accelerează reușita

5 reguli pentru a reuși în managementul de tranziție

10 instrumente pentru a face din echipa dumneavoastră una auto-organizată

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *