Blog

Blog
Sadomasochismul la birou

Comments (0) - Dezvoltare Personală

Sadomasochismul la birou

Actualitatea cinematografică joacă uneori un rol perfid în viața noastră de zi cu zi. Sub acoperirea păcatului eliberator, ea standardizează comportamente dincolo de norme, dar care au avantajul unei formidabile energii comerciale. 50 shades of Grey a ridicat la rang de cinste sado-masochismul: fă-mi rău pentru că asta îmi ca face bine acolo unde mi-e rău. Nenumăratele umilințe care deșiră parcursul profesional de la recrutare până la concediere și complicitatea inconștientă a celor care sunt victime, dezvăluie acest joc crud și nu întotdeauna plăcut. Fă-mi rău! Despre sado-masochism la birou…

A se lăsa biciuit în timpul unor întrevederi umilitoare: Stop!

Supunerea față de șefi este o tendință generală a ființei umane, demonstrată în numeroase reprize de psihologia socială. Șeful este cel care are puterea. Deci, în situația de recrutare, directorul de resurse umane. Trebuie să vă reamintesc că rolul unui recrutor este de a face candidații să se simtă bine pentru a permite o întâlnire cu ceea ce sunt și nu cu ceea ce pretind a fi. El nu este acolo pentru a se juca cu aceștia, așa cum ar face un copil sadic, care înțeapă cu scobitoarea gândacul de bucătărie pe care l-a închis într-o cutie, simțind plăcere dintr-o misiune pervertită. Ieșiți din poziția joasă! Întreprinderea are tot atâta nevoie de voi câtă aveți și voi de ea. Dacă v-au convocat înseamnă că aveți potențialul potrivit. Fiți mândri de parcursul vostru și opriți-vă din tremurat!

A se încătușa la dorința șefului: Stop!

Cel care este la n+1 sau organizația voastră, nu vă sunt nici tată, nici mamă. Există între voi o distanță mult mai mare, care vă autorizează să nu fiți implicați afectiv. Șeful nu trebuie să vă iubească și nici voi pe el. A evolua în termeni politicoși și curtenitori este suficient pentru exercitarea funcției, oricare ar fi ea. Nu trebuie să cedați nimănui în afară de voi înșivă și nici să cedați unor cereri narcisiste. (Confirmă-mi prin neputința ta că sunt mare și tare!) Dacă aveți șansa să aveți un n+1 care vă dă obiective clare (Ce exact? Când exact? Cu ce mijloace? Pentru ce efecte?), activarea competențelor voastre este suficientă. Căutați recunoașterea și dragostea în altă parte!

A se lăsa torturat de falși prieteni: Stop!

Lansatori de săgeți sunt o mulțime în întreprindere, pentru că orice microcosmos își are predatorii săi (cei care joacă exclusiv cartea „carierei”) și prăzile lor (cei care joacă numai în „echipă”). Învățați să descifrați comportamentul colegilor voștri analizându-le intenția. Ce caută ei să obțină? Răspunsul vă va permite să faceți trierea între cei care vă vor binele și cei care vă folosesc. Reușita în întreprindere se află exact la mijloc, între realizarea profesională și atingerea obiectivelor fixate de organizație. Este singura dinamică ce permite tuturor actorilor întreprinderii să se înscrie într-o dezvoltare durabilă.

Sacrificarea vieții personale: Stop!

Dacă viața voastră personală este un deșert, nu vă așteptați ca viața de la birou să umple vidul. Este drumul cel mai sigur spre pierderea stimei de sine. În caz de concediere acest lucru ar putea duce la scenarii tragice, care s-ar traduce printr-un discurs interior de tipul „nu mai valorez nimic pentru că sunt un nimic”. Incendierea pe rugul vieții profesionale fără o alternativă provoacă arsuri grave, pe care veți avea dificultăți să le cicatrizați. Păstrați-vă timp pentru familie, pentru a vă simți bine, pentru pasiunile voastre și pentru adevărata viață!

Sado-masochismul implică existența unui călău și a unei victime. În absența unuia sau a altuia, jocul se oprește. Masochistul speră să scape riscului de a fi el însuși, de a fugi de responsabilitatea dorinței sale, al cărei spectru i se pare mai înspăimântător decât scenariile degradante care i se aplică. Dacă nu aceasta este alegerea voastră, îndrăzniți să puneți capăt comportamentelor abuzive, afirmați cine sunteți și ocupați-vă locul pe care-l meritați în sânul organizației.

Alte articole care v-ar putea interesa:

Director general, o meserie invidiată, dar riscantă

Pentru o mai bună reușită în viață

Obțineți rezultatele pe care le doriți cu adevărat…

Cum vă ajută emoțiile să vindeți mai bine

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *