Cum să vă îmblânziţi stresul
Un pic de stres e bun, prea mult poate să ucidă. Conform unei anchete conduse de către TalentSmart, 90% dintre cei mai buni interpreţi îşi gestionează emoţiile în momentele de stres, rămân calmi şi capabili să facă ceea ce trebuie făcut. Să ne concentrăm puţin pe obiceiurile şi regulile celor care reuşesc să-şi stăpânească stresul.
Practicaţi recunoştinţa
Dezvoltarea practicii recunoştinţei este o manieră psihologică dovedită pentru a reduce stresul şi a păstra o viziune pozitivă asupra vieţii. Lăsaţi recunoştinţa să-şi facă loc în viaţa dumneavoastră cotidiană. Ea ţine atât de tăceri, cât şi de ceea ce spuneţi. A vă plânge de o problemă este adesea un semn de anxietate. Recunoştinţa vă ajută să găsiţi un echilibru corect. A fi recunoscător vă incită să vorbiţi mai mult despre bucurii sau despre abundenţă, în timp ce ingratul îşi îndreaptă atenţia mai mult spre regrete… Recunoştinţa vă ajută să vă simţiţi bine, ameliorează calitatea somnului şi cea a sistemului imunitar, diminuează concentraţia de cortizol, hormonul stresului, şi vă pune în postura de a vă simţi mai fericit şi de a fi mai productiv.
Rămâneţi pozitiv
Cei care reuşesc au tendinţa de a vedea oportunităţi de creştere chiar şi atunci când apare un eşec, ei încearcă să înveţe din situaţiile care iau o turnură nefavorabilă, în loc să se lamenteze referitor la ceea ce ar fi putut sau trebuit să facă. Aceasta este păstrarea unei perspective pozitive şi utilizarea unui instrument extraordinar de gestionare a stresului. Aveţi tendinţa poate să amplificaţi situaţiile negative şi să relativizaţi punctele pozitive. A vedea partea bună a lucrurilor vă permite să acumulaţi experienţă şi să o utilizaţi pentru a avansa, în loc să vă plângeţi şi să regretaţi. Dacă pozitivitatea nu este punctul dumneavoastră forte, încercaţi să recadraţi şi să evacuaţi gândurile negative, aşezaţi lucrurile într-o nouă perspectivă, atât micile evenimente zilnice cât şi viaţa dumneavoastră profesională şi personală.
Punerea accentului pe progres, nu pe perfecţiune
Nimeni nu e perfect. Nici măcar persoanele care au reuşit în mod magnific. Toate au avut propriile eşecuri, dar ştiu de asemenea că succesul nu va veni rapid. Dintr-un mare eşec trebuie să învăţaţi multe şi astfel să progresaţi. Atenţie la cultul perfecţiunii, pe care este mai bine să-l daţi la o parte datorită riscului de a vă încărca cu povara unui stres excesiv.
Îngrijirea şi întreţinerea
Oamenii care reuşesc îşi dau seama că trebuie să se ocupe de atuul lor cel mai important – ei înşişi – pentru a continua să aibă succes. Trebuie să privilegiaţi acţiunile sănătoase: să dormiţi suficient, să limitaţi cafeina şi alcoolul, să faceţi exerciţii şi să vă deconectaţi în mod periodic. Prea multă oboseală face să urce nivelul stresului deja agitat de viaţa cotidiană, reală sau numerică, tot atîţia factori care surmenează glandele suprarenale. Cel care reuşeşte se forţează să găsească un echilibru care îl ajută să-şi modereze stresul.
Sprijinirea pe rutină
O cauză majoră a stresului vine din acumularea deciziilor pe care trebuie să le luaţi în fiecare zi, pe subiecte inutile sau importante. A vă sprijini pe rutine simple cum ar fi să luaţi masa în fiecare zi la aceeaşi oră sau în acelaşi fel, să răspundeţi la mesaje într-un anumit moment al zilei, să vă organizaţi biroul pentru a vă simplifica acţiunile, vă poate scuti de puseuri de stres şi vă ajută să vă menajați sănătatea mentală pentru marile decizii cu adevărat importante. De fapt este vorba de îndepărtarea din viaţa dumneavoastră a problemelor zilnice care vă absorb energia, de a decide o dată pentru totdeauna în privinţa sarcinilor banale şi repetitive, pentru că aveţi alte responsabilităţi de asumat, pentru care trebuie să vă concentraţi si să vă păstraţi energia.
Păstrarea înălţimii şi a imaginii de ansamblu
Trebuie să favorizaţi o imagine de ansamblu în loc să vă concentraţi pe amănunte. Concentraţi-vă în ceea ce faceţi mai mult pe „de ce” decât pe „cum”. Astfel, vă puteţi simţi stresat de unul din exerciţiile zilnice pe care trebuie să le realizaţi – sunteţi în modul „cum”, iar dacă observaţi motivul pentru care îl practicaţi – a fi sănătos şi a trăi mai mult – veţi găsi sarcina mai puţin stresantă.
Alte articole recomandate:
Chiar or fi idioții cei mai buni lideri?
Despre importanța cărților de vizită în lumea profesională actuală
Cum să deveniți un antreprenor genial
Despre delegare și îndepărtarea pretextelor pentru a păstra totul
Homepage
11:01 AM, November 2024
… [Trackback]
[…] Find More Informations here: buzdugan.com.ro/2015/08/06/cum-sa-va-imblanziti-stresul/ […]