Blog

Blog

Comments (1) - Uncategorized

Churchill despre caracteristicile unui lider adevărat

„Ne facem traiul din ce primim, dar ne facem viața din ce dăm.” – Winston Churchill

„Un lider adevărat crede în schimbare.”

Un lider adevărat crede în schimbare. El înțelege cum să schimbe jocul și nu renunță în perioadele dificile. Un lider trebuie să-și revitalizeze organizația asftel încât să facă față competiției și clienților pretențioși. Și mai ales, liderul vrea să-și îmbunătățească permanent organizația. El trebuie să scape de ceea ce parazitează informația și împiedică inovarea. El trebuie să inspire și să creeze factorii care vor motiva schimbarea.

„Liderul gândește în termeni globali”

Un lider de afaceri anticipează zonele în care compania își va dezvolta factorii de succes. El muncește pentru ameliorarea mediului local. Influențează prin lobby politicile publice. Dar liderul gândește și în termeni globali, nu numai pentru a-și măsura avantajul competitiv, ci și pentru a determina direcțiile strategice pentru a îmbogăți și a extinde compania. Magnitudinea misiunii sale îl face uneori similar cu ceea ce (adevărații) politicieni ar trebui să facă, deși un lider de business arareori își vede munca în acest fel.

„Realitatea jocului competitiv necesită mult mai mult decât goana după un profit rapid.”

Acest concept de leadership a fost pierdut în multe companii. Prea mulți lideri nu pricep bazele reale ale avantajului competitiv. Există o grijă primordială pentru rezultatele financiare pe termen scurt, căutând stabilitatea imediată prin alianțe și fuziuni, chiar și cu concurenții. Acest tip de atitudine nu este favorabilă pe termen lung, nici pentru companii și nici pentru țară. În ziua de azi, realitatea jocului competitiv cere mai mult…

Articole complementare:

Costul non-managementului

De ce reușesc cei cu un grad înalt de inteligență emoțională

O schimbare de unghi – de la managementul de tranziție la cel de transformare

De ce trebuie recrutat mai ales un potențial

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *